Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zranený mladík nie je žiadne neviniatko, na proteste bol! FOTO Do prípadu sa obul aj riaditeľ krajskej polície

Mladíka počas protestov na fotografiách vypátrala polícia Zobraziť galériu (4)
Mladíka počas protestov na fotografiách vypátrala polícia (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka počas utorkového (17. 11.) zhromaždenia. Pätnásťročný chlapec na mieste utrpel tržné poranenie hlavy. Cieľom kontroly je vysvetlenie o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči davu. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Policajti hovoria, že na sociálnych sieťach sa začali objavovať fotografie a videá mladíka, "ktoré majú dokazovať policajnú brutalitu". "Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a na zhromaždení sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a videomateriálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia," uviedla polícia.

Mladíka počas protestov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Pripomína, že včas, verejne a opakovane varovali účastníkov zhromaždenia. Polícia podľa vlastných slov disponovala informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov. Tvrdí, že existoval aj "reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať".

Mladíka počas protestov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že pre agresivitu skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti," hovoria policajti. Policajný zbor zdôrazňuje, že nikdy nie je proaktívny v súvislosti so zásahmi voči účastníkom akéhokoľvek zhromaždenia, pokiaľ nedochádza k narušovaniu verejného poriadku a k ohrozovaniu života, zdravia a majetku.

Mladíka počas protestov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

V utorok vyšli tisícky ľudí do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

Viac o téme: ZranenieProtestyMladíkPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu