Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bežná kontrola sa zmenila na zamotaný prípad: Mýtni policajti odhalili kradnutý autobus

Zastavený autobus bol kradnutý
Zastavený autobus bol kradnutý (Zdroj: TASR - KR PZ v Žiline)

DOLNÝ HRIČOV – Autobus ukradnutý v Poľsku zastavila v utorok (17. 11.) večer v Dolnom Hričove hliadka mýtnej polície. V o tom stredu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Autobus zn. Scania s poľským evidenčným číslom hliadka zastavila pri diaľnici D3 pre neuhradené mýto. Vodiča policajti vyzvali, aby predložil doklady. "Predložil identifikačnú kartu osoby, avšak už na prvý pohľad sa osoba na fotografii nezhodovala s vodičom. Doklady od autobusu nepredložil," uviedla Balogová.

Jeden z policajtov si všimol, že na autobuse je rozbité bočné pravé predné okno. Následne podľa Balogovej kontaktovali majiteľa autobusu v Poľsku, ktorý potvrdil, že žiaden z jeho autobusov nie je na výjazde. O krádeži informoval políciu v Poľsku. "Policajti zistili, že autobus šoféroval 38-ročný občan Poľskej republiky. Predviedli ho na policajné oddelenie," doplnila krajská policajná hovorkyňa. Vec už prevzal vyšetrovateľ, ktorý po dohode s prokurátorom vykonal procesné úkony. Vec odošle na ďalšie konanie polícii v Poľskej republike, kde došlo ku skutku, konkretizovala Balogová.

Viac o téme: AutobusKrádežPolícia Poľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu