Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sulík sa po hodinách priznal, kde sa nachádza: Svieži pozdrav premiérovi z dovolenkovej destinácie

Sulík sa vybral do Dubaja, ale nie na dovolenku Zobraziť galériu (3)
Sulík sa vybral do Dubaja, ale nie na dovolenku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, SITA/AP Photo/Jon Gambrel)

BRATISLAVA/DUBAJ - Včerajšia výbušná tlačovka premiéra Igora Matoviča, ktorý z plných síl kritizoval niektorých členov SaS za ich prístup k financovaniu zdravotných poisťovní, sa stala až do tej miery intenzívnou, že sa v momente vyrysoval nový, no rozhodnie nie prvý konflikt premiéra s SaS. Sulík opäť osobné útoky ignoruje a premiérovi odkazuje, že o celej "dovolenke", ako nazval Matovič Sulíkovu včerajšiu neprítomnosť na rokovaní, dopredu vedel.

„Ja by som si chcel tiež v tejto ťažkej dobe, kedy nám dennodenne zomierajú ľudia a tisícky ľudí sú v nemocniciach na COVID-19, dopriať dovolenku a vypisovať facebookové statusy,“ povedal včera na večernej tlačovke premiér Matovič na adresu Sulíka.

Sulík sa po hodinách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Priznal sa, kde je

Ten sa napokon po hodinách priznal, že skutočne nie je na Slovensku a nachádza sa v Dubaji, avšak, nie v rámci dovolenky. "Na medzinárodnú výstavu EXPO sa roky kašľalo. Vzťahy sú na bode mrazu a fakt by som v Dubaji rád Slovensko slušne odprezentoval, preto som využil, že pred nami mal byť pokojný týždeň," píše Sulík, hoci už teraz je zjavné, že o pokojnom týždni sa asi nedá hovoriť, minimálne na úrovni vzťahov niektorých predstaviteľov OĽaNO a SaS.

Sulík sa po hodinách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Nešlo o dovolenku a Matovič o všetkom vedel

Sulík navyše argumentuje, že spomínanú "dovolenku" mal Matovič už vopred od ministra hospodárstva avizovanú. Napriek tomu sa ale včera podľa jeho slov vrhli na tému financovania poisťovní, pričom o postoji SaS Matovič vedel. "Termín u pani ministerky zahraničnej spolupráce v Emirátoch Reem Ebrahim Al Hashimy som dostal na utorok. Keďže sa tam lieta len štvrtky až nedele, v nedeľu som sadol na lietadlo. O tejto mojej "dovolenke" pán premiér vedel. A v stredu sa na vláde nečakane objavila 100miliónová dotácia pre VŠZP, s ktorou by som ani vo sne nesúhlasil. Náhoda? Tak určite," odpísal Sulík, ktorému sa vycestovanie kvôli opatreniam pretiahne až do nedele.

"SaS je pevnou súčasťou koalície, nechystáme sa preč, práve naopak, ministri hospodárstva, školstva a zahraničných vecí si svedomito robia svoju prácu. Richard Sulík sa niekoľkokrát snažil o vecnú diskusiu s premiérom, založenú na faktoch a dátach. Zatiaľ bezúspešne, no nevzdáva sa. V najbližších dňoch sa s ním opäť plánuje stretnúť a predstaviť mu alternatívny plán riešenia koronakrízy," odkázala Sulíková hovorkyňa Katarína Matejková.

Viac o téme: Konflikt DubajIgor MatovičRichard SulíkEXPO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu