Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia chytila ďalších opilcov za volantom: Traja nafúkali cez tri promile, dokonca aj žena

Vodička nafúkala 3,5 promile alkoholu v dychu
Vodička nafúkala 3,5 promile alkoholu v dychu (Zdroj: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Policajti namerali na Trnavskej ceste v Bratislave 47-ročnej vodičke z okresu Senec 3,5 promile alkoholu v dychu. Bratislavskí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

"Vodičke bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda s vozidlom jej bola zakázaná," spresnili s tým, že pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bola eskortovaná na príslušné policajné oddelenie.

Ďalej upozornili, že z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 26-ročná vodička z okresu Pezinok. Policajti jej vo Svätom Jure namerali vyše 1,8 promile alkoholu v dychu. "Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní," dodali.

Vodič z okresu Poprad nafúkal 3,27 promile, hrozí mu rok za mrežami

Policajti z Dubnice nad Váhom obvinili 33-ročného vodiča z okresu Poprad z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

„Vo večerných hodinách policajti obvodného oddelenia v Dubnici nad Váhom na parkovisku nákupného centra zastavili a skontrolovali vodiča osobného motorového vozidla, ktorého podrobili dychovej skúške. Výsledok bol 3,27 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška bola o niečo nižšia - 3,15 promile,“ informovala hovorkyňa. Ako dodala, obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia pri kontrole odhalila vodiča s viac ako tromi promile

Obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky vzniesla polícia voči 41-ročnému vodičovi z okresu Michalovce, ktorý v pondelok 9. novembra šoféroval pod vplyvom alkoholu. Ako informuje košické krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti, dychová skúška u vodiča preukázala viac ako tri promile.

Vodiča mala policajná hliadka kontrolovať v pondelok popoludní v Michalovciach. "Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,59 mg/l, čo je po prepočte 3,31 promile," informuje polícia s tým, že po dychovej skúške policajti previnilcovi zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu.

Viac o téme: AlkoholŠofériPolícia BratislavaDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu