Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Harrypottermánia! Po novú knihu si prišli stovky detí

Na deti čakal v NTC bohatý program. Zobraziť galériu (18)
Na deti čakal v NTC bohatý program.

BRATISLAVA - Obdivovatelia čarodejníckeho učňa majú dôvod na radosť! Najočakávanejšia kniha roka je na Slovensku. Včera večer ju slávnostne predstavili vo vypredanej Sibamac aréne Národného tenisového centra.

Už siedma kniha o Harrym Potterovi - Dary smrti priviedla stovky detí aj s rodičmi na slávnostný galaprogram. Maľovanie na tvár, súťaže, kúzelník a svetelno-pyrotechnická šou boli sprievodným programom hudobných vystúpení superstáristov Dominiky Mirgovej, Marcela Berkyho a Martina Konráda. O zábavu sa postarali aj známe tváre divadla a televíznej obrazovky Monika Zázrivcová, Zlatica Puškárová, Marek Fašiang či Majo Labuda mladší.


"Harrypottermánia" v Bratislave:





Výkony v súťažiach hodnotilo a odmeny rozdávalo Ministerstvo mágie na čele s vrchným čarodejníkom Markízy Václavom Mikom. Malých i veľkých divákov najviac okúzlilo akrobatické umenie parkúristov. Po programe, ktorý pozostával z rôznych súťaží a vystúpení, či už účastníkov SuperStar alebo rôznych tanečných skupín, sa začal predaj a davy sa nahrnuli k stánkom, kde si mohli vytúženú knihu kúpiť. Radu si prišlo pritom vystáť takmer celé osadenstvo arény a miestami to vyzeralo tak, že knihu vypredajú. Podľa PR manažérky vydavateľstva Ikar, Márie Leškovej, by však núdza o výtlačky nemala byť.


Zábavný program obohatili aj "superstáristi":





"Ak by čírou náhodou náklad nestačil, okamžite sme pripravení zásobiť trh, aby každý záujemca dostal svojho Harryho Pottera,“ prezradila a dodala, že v súčasnosti je pre slovenský trh pripravených 75-tisíc výtlačkov. Z predošlých šiestich slovenských prekladov sa predalo viac ako 661-tisíc výtlačkov. Takýto úspech Lešková vysvetľuje širokým okruhom čitateľov, ktorých Harry Potter zaujal.


Slávnostné uvedenie novej knihy na trh:





"V knihe sa našli aj vekovo starší ľudia, ktorí majú radi fantasy žáner. Dá sa to iba veľmi ťažko vekovo ohraničiť, lebo možno aj nejaký päťdesiatnik sa cíti byť natoľko mladý a natoľko ho láka fantasy žáner, že si ho jednoducho prečíta a chce sa možno vrátiť do svojich detských čias. Myslím si, že pri čítaní kníh nejaké vekové hranice presne neplatia,“ uviedla.


Anketa a nákupný ošiaľ:


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu