Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hromadná nehoda pri Bratislave: FOTO Vodič predbiehal v hmle, manéver neprežil! Veľké varovanie polície

Tragédia na ceste zo Šenkvíc do Pezinka Zobraziť galériu (3)
Tragédia na ceste zo Šenkvíc do Pezinka (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

ŠENKVICE/PEZINOK – Riskantné predbiehanie za zníženej viditeľnosti si v pondelok ráno vyžiadalo svoju daň. Polícia preto opätovne vyzýva vodičov, aby boli obozretní a zbytočne neriskovali, ak nemajú na cestu náležitý výhľad.

Dnešné ráno na ceste zo Šenkvíc smerom do Pezinka poznačila havária. Vodič na VW Golf Combi za hmly predbiehal VW Polo. Manéver sa skončil smrťou. „Pri predchádzaní došlo v protismere k čelnému nárazu s oproti idúcim vozidlom zn. Fabia Combi a zároveň aj k poškodeniu predchádzaného vozidla zn. VW Polo,“ spresnila polícia. Po havárii zostal VW Golf stáť na ceste. Následne doň narazil Renault Thalia.

Čítajte aj: Pri Lučenci došlo k zrážke s nákladiakom: FOTO Zarážajúce zistenia po príjazde polície

Hromadná nehoda pri Bratislave:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Na miesto sa ihneď dostavili záchranné zložky. „Vodič vozidla VW Golf Combi utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič na vozidle Škoda Fabia, do ktorého čelne narazilo vozidlo VW Golf Combi, bol po nehode prevezený na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc,“ informovali muži zákona s tým, že presné príčiny a okolnosti tejto nehody budú predmetom vyšetrovania.

Hromadná nehoda pri Bratislave:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Varovanie pred jazdou za zníženej viditeľnosti

Polícia v súvislosti s tragickým nešťastím apeluje na vodičov, aby boli obozretní a zbytočne neriskovali a nepredbiehali ostatné autá, ak nemajú na cestu náležitý výhľad. „Spomaľte na takú rýchlosť, aby ste boli schopní zastaviť na mieste, na ktoré v danom okamihu dohliadnete. Kedykoľvek sa pred vami môže objaviť nečakaná prekážka, či už v podobe zle osvetleného vozidla, spadnutého stromu, zvieraťa alebo osoby, ktorá podcenila zákonom stanovené reflexné prvky,“ zdôraznili zástupcovia zákona. Tí tiež pripomínajú, že jazda v hmle prináša aj ďalšie nebezpečenstvo v podobe mokrej a šmykľavej vozovky. „Preto dodržujte bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred vami, aby ste sa do cieľa vašej cesty dostali bezpečne,“ dodali policajti.  

Viac o téme: NehodaVodičHmlaPredbiehanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu