Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TOP momenty z víkendového testovania: FOTO Certifikátová záhada, lekár na mol aj záchrana života

V Košiciach našli stovky nevyplnených certifikátov Zobraziť galériu (14)
V Košiciach našli stovky nevyplnených certifikátov (Zdroj: Sita, facebook/polícia)

BRATISLAVA - Ďalšie celoplošné testovanie, ktoré sa tentokrát uskutočnilo v 45 najzasiahnutejších okresoch, máme za sebou. Hneď v úvode ho poznamenala mimoriadne tragická udalosť. Neskôr pribúdalo množstvo kuriozít. Pri pohľade na niektoré momenty človek nevedel, či sa má smiať alebo plakať...

Emócie ale boli isté v prípade sobotnej udalosti v Prešove. Na jednom z odberných miest tu v ranných hodinách museli ratovať 68-ročného muža. Zdravie ho zradilo počas čakania v rade na testovanie. Na miesto okamžite smerovali záchranári, žiaľ, pomoc už bola márna. Podľa predbežných informácií muž dostal infarkt.

Naď informuje o tragickom úmrtí počas testovania (Zdroj: TASR/Vladimír Miček)

Lekár na mol

Na odbernom mieste v Rimavskej Sobote sa v plnej "paráde" predviedol 54-ročný lekár. Podozrenie, že sa pred vykonávaním odberov posilnil alkoholom, sa napokon potvrdilo. Pri dychovej skúške nafúkal 1,88 promile! "Keďže svojím konaním mohol ohroziť životy a zdravie občanov, hrozí mu trestné stíhanie za trestný čin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodali policajti.

Drsnosť išla bokom

Počas celoplošného testovania sa objavilo aj množstvo záberov, na ktorých bolo vidieť policajtov, ako pomáhajú slabším. Neváhali ani v prípade, že výpomoc potrebovali rodičia s deťmi. Srdcia žien sa roztápali najmä pri pohľade na mužov zákona, ktorí už majú kočíkovanie v malíčku.

DOSTALI SME PARÁDNU FOTKU Takúto parádnu fotku ste nám zaslali zo Spišských Tomášoviec, kde náš kolega stráži dieťa v kočíku, pokiaľ sa rodičia otestujú. Celkom sa zladili, čo poviete?

Uverejnil používateľ Polícia SR - Košický kraj Nedeľa 8. novembra 2020

Polícia počas celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)
Polícia počas celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

ZVERILI STE NÁM SVOJE DETI, POMÁHALI SME STARŠÍM: AJ TAKÉTO ĽUDSKÉ MOMENTY PRINÁŠA DRUHÉ KOLO TESTOVANIA V Polícia SR...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Nedeľa 8. novembra 2020

V Hornej Maríkovej jeden zo zdravotníkov nič nenechal na náhodu. Informáciu o tom, že je nežný, si ľudia mohli prečítať rovno na jeho ochrannom odeve.

TOP momenty z víkendového
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: HaZZ)

V Bratislave to "žilo"

Hlavné mesto nepatrilo medzi 45 okresov, v ktorých uplynulý víkend prebiehalo druhé kolo plošného testovania. Pôvodne jedno odberné miesto, určené hlavne pre tých, ktorí sa budúci týždeň budú zdržiavať v červených okresoch a potrebujú preto certifikát o negatívnom výsledku, napokon doplnili o ďalšie. Záujem o testovanie bol totiž obrovský. Ľudia čakali v radoch aj niekoľko hodín.

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)
TOP momenty z víkendového
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Tomáš Thűringer)
Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)
Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)
Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Isté je, že v Bratislave panuje po prvom kole testovania "voľnejší život", keďže pre ľudí s negatívnym výsledkom testu neplatí zákaz vychádzania. Odborníci ale naďalej odporúčajú, aby ste sa nezdržiavali na miestach, kde je veľká masa osôb pohromade. Účastníci sobotného "štrajku", ktorý sa konal na námestí neďaleko Úradu vlády, však takéto rady zjavne odignorovali.

Pred úradom vlády je rušno: Zišli sa tu ľudia bez rúšok (Zdroj: Topky - Maarty)

Slnečné počasie vyhnalo využilo množstvo Bratislavčanov aj na výlet do prírody. Na tom by nebolo vôbec nič zlé. Čitateľka nás však upozornila, že aj napriek tomu, že pri bufete sa zdržiavali desiatky osôb, rúška v prevažnej väčšine chýbali. A často aj potrebný odstup.

TOP momenty z víkendového
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

TOP momenty z víkendového
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Strach z čipovania

Policajti v Dunajskej Strede v sobotu preverovali konanie ženy, ktorá na obed pri odbere predložila občiansky preukaz na meno svojej kamarátky.

Ako prvotný dôvod uviedla, že jej známa sa bojí testovať kvôli čipovaniu a takto jej chcela pomôcť. Policajti občiansky preukaz na odbernom mieste zaistili. Obe kamarátky skončili na policajnej stanici a policajtom museli vysvetľovať dôvody tohto absurdného konania. O prípade informovala trnavská polícia.

Doba hoaxov a strachu: Slovákov trápia obavy z testovania, nepravda ako náplasť na neistotu (Zdroj: Topky/Maarty)

Oslík ako posolstvo

Na odberné miesto v Senici priviedol muž somára so snahou, aby zdravotníci otestovali aj jeho. V sobotu na pravé poludnie zavítal na námestie v Senici muž s oslíkom s požiadavkou na test. S úsmevom na tvári mu na odbernom mieste vysvetlili, že zvieratá sa, bohužiaľ, netestujú. Táto situácia vyčarila každému zúčastnenému na odbernom mieste úsmev na tvári," uviedlo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

TOP momenty z víkendového
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Prečo to urobil? Zakladateľ Záhoráckeho divadla Ivan Fodor vysvetlil, že sa rozhodol protestovať proti celoplošnému testovaniu formou recesie. Podrobnosti nájdete tu.

Úradovali aj dlhoprstí

Polícia v Tvrdošíne prijala v nedeľu ráno oznámenie o krádeži vlámaním do odberného miesta v priestoroch materskej škôlky na sídlisku Medvedzie. 

Minister obrany Jaroslav Naď priblížil, že páchateľ vnikol cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere. Odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc. "Stále prebieha obhliadka miesta činu. Certifikáty boli uložené v inej miestnosti, k nim sa páchateľ nedostal," zdôraznil. Naď verí, že páchateľ bude vypátraný a dostane zaslúžený trest.

J. Naď: Páchatelia krádeže v Tvrdošíne sa môžu tešiť na dvojnásobnú sadzbu (Zdroj: TASR)

Policajti v Banskej Bystrici riešili prípad zmiznutej hotovosti na odbernom mieste. Expresne rýchlo sa dopátrali k páchateľom. Boli nimi dobrovoľníci. "Aj tento prípad potvrdzuje, že svoje osobné veci treba mať neustále pod dohľadom, ideálne je vôbec nenosiť pri sebe veľkú hotovosť," informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Certifikátová záhada v Košiciach

Niekde zdobí cestu popadané jesenné lístie...V Košiciach certifikáty z testovania. Aspoň tak to bolo v nedeľu. Na základe oznámenia na linku 158 policajti na uliciach B. Nemcovej , Watsonovej, Zimnej a Letnej našli niekoľko stoviek nevyplnených certifikátov na Covid 19. Ako sa tam dostali nie je známe. Policajti preverujú okolnosti prípadu aj pravosť dokumentov. Podľa zistení televízie Markíza Ministerstvo obrany SR neeviduje, že by nevyplnené certifikáty niekde chýbali.

V Košiciach našli stovky
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Špekulanti skúšali šťastie

Štastie aj tento víkend skúšali špekulanti, ktorí si chceli overiť, či sa počas testovania dozvedeli "správny" výsledok. Postačí pár príkladov. V obci Pčolinné v Sninskom okrese sa dvaja cudzinci chceli dať opakovane otestovať po tom, čo mali pozitívny test na nový koronavírus. 

V Prievidzi riešili policajti tri prípady mužov, ktorí mali minulý týždeň pozitívny test a mali byť v karanténe. Pokúšali sa o opakovaný test. Rovnaký pokus zaznamenala polícia aj v okrese Nové Mesto nad Váhom. Išlo o 13-ročného chlapca. 

Záchrana života

Tragický koniec nemal našťastie prípad zo Zlatých Moraviec. Policajt si počas testovania všimol muža, ktorý čakal v rade a tackal sa. "Neveštilo to nič dobré. Policajt, preto staršiemu mužovi pribehol na pomoc a dostal ho do budovy, kde mu zdravotník Patrik Arpáš po zmeraní krvného tlaku podal lieky. Zo zdanlivej nevoľnosti sa vykľul vážnejší problém," opísala na sociálnej sieti nitrianska polícia. Muž, ktorý trpí chronickým vysokým tlakom, skončil v nemocnici.

 

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Nedeľa 8. novembra 2020

 

Viac o téme: TestovanieKuriozityOkamihyTragédieSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu