Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Flintstonovci po slovensky! Policajti zastavili kaskadéra na Felicii, doma zabudol aj motor

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR)

ŽELIZOVCE - Policajti v Želiezovciach neverili vlastným očiam! Zastavili totiž auto, ktoré nemalo čelné sklo, motor a nefungovali mu ani svetlá. V "kokpite" červenej Felicie sedel muž s prilbou na hlave. Za svoje konanie si vyslúžil pokutu.

Aj populárni Flintstonovci jazdili v aute bez motora. Samozrejme, v tomto prípade vozidlo nebolo "poháňané" nohami. Vlieklo ho ďalšie auto. "Vodič vlečeného vozidla však aspoň myslel na svoju bezpečnosť, pretože na hlave mal nasadenú prilbu a oblečenú mal bundu s reflexnými prvkami," popísala polícia.

Flintstonovci po slovensky! Policajti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR)

Hliadka napokon obe vozidlá sprevádzala až k najbližšiemu autovrakovisku, nakoľko na vlečenom vozidle nefungovali dokonca ani smerové, ani brzdové svetlá. "Vlečenie takéhoto vozidla totiž musí spĺňať základné ustanovenia zákona č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke," ozrejmili ochrancovia zákona. "Kaskadér" napokon vyviazol s pokutou 50 eur.

Polícia objasnila, že ak je vozidlo technicky nespôsobilé na prevádzku na pozemných komunikáciách, tak je možné ho prepravovať len ako náklad - teda za pomoci odťahovej služby.

"Pokiaľ nespĺňa základné parametre technickej spôsobilosti, ako funkčné brzdy, osvetlenie, riadenie, pneumatiky, nemôže mať poškodenú karosériu, nie je možné, aby bolo ťahané za iným vozidlom, nakoľko predstavuje nebezpečenstvo pre ostatných účastníkov cestnej premávky," uzavrela polícia.

Viac o téme: KuriozitaPolícia Želiezovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu