Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Identita muža, ktorý chcel dať v Senici otestovať oslíka, je známa! FOTO Veľavravné gesto

(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

SENICA - Na odberné miesto v Senici priviedol muž somára so snahou, aby zdravotníci otestovali aj jeho. Prečo to urobil? Zakladateľ Záhoráckeho divadla Ivan Fodor vysvetlil, že sa rozhodol protestovať proti celoplošnému testovaniu formou recesie.

Muž spôsobil rozruch v sobotu. "My sme prišli na odberné miesto s naším somárikom, lebo sme chceli spraviť recesistickú akciu. Chceli sme ho otestovať, lebo je súčasťou jedného z predstavení divadla a chceme mať istotu, že nie je nákazlivý," uviedol Fodor.

Uverejnil používateľ Záhorácké divadlo Pondelok 3. augusta 2020

Ako doplnil, podľa neho sa zdravotnícka téma spolitizovala. "Táto téma sa zneužíva. Pristúpili sme k tomu, aby sa o to niekto zaujímal, čím väčšiu publicitu spôsobíme, tým viac ľudí sa o to bude zaujímať," doplnil zakladateľ Záhoráckeho divadla.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Protestujúceho umelca chcela predviesť Mestská polícia v Senici na výsluch, nakoniec od toho upustila. "V sobotu na poludnie riešila hliadka MsP občana, ktorý sa pohyboval v centre mesta bez rúška. Bol upozornený na to, že v čase núdzového stavu nerešpektuje uznesenie vlády a následne bol vyzvaný, aby si rúško nasadil, čo odmietol. MsP Senica eviduje túto udalosť ako priestupok v zmysle zákona o civilnej ochrane, ktorý bude postúpený na príslušný správny orgán, ktorým je Okresný úrad v Senici," informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Prípad dala do pozornosti polícia. "V sobotu na pravé poludnie zavítal na námestie v Senici muž s oslíkom s požiadavkou na test. S úsmevom na tvári mu na odbernom mieste vysvetlili, že zvieratá sa, bohužiaľ, netestujú. Táto situácia vyčarila každému zúčastnenému na odbernom mieste úsmev na tvári," uviedlo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

ÚSMEVNÁ KURIOZITA V SENICI: MUŽ PRIŠIEL NA ODBERNÉ MIESTO AJ SO SVOJIM OSLÍKOM Na pravé poludnie dnes zavítal na...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Sobota 7. novembra 2020
Viac o téme: TestovanieDivadloOslíkSenicaKoronavírusCeloplošné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu