Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ste zo zeleného okresu a chcete sa dať testovať? Zvolen posilňuje odberové tímy

Celoplošné testovanie vo Zvolene Zobraziť galériu (3)
Celoplošné testovanie vo Zvolene (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

ZVOLEN - V okrese Zvolen armáda posilňuje vybrané odberové tímy. Prednostka okresného úradu (OÚ) Martina Mészáros Bariaková vyzýva ľudí z takzvaných zelených okresov, aby sa prišli otestovať do Zvolena. Na odberových miestach v Žiari nad Hronom, v Krupine a v Lučenci sa totiž od rána tvoria mimoriadne dlhé rady.

„V Žiari nad Hronom sa čaká na testovanie v obrovskom rade, vo Zvolene sa otestujete bez čakania,“ informoval na sociálnej sieti primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal. Podľa Bariakovej je situácia rovnaká aj na odberových miestach v Krupine a v Lučenci, kde obyvatelia prejavili o testovanie veľký záujem, a to napriek tomu, že sa samotné okresy na druhom kole operácie nezúčastňujú.

Testovanie vo Zvolene
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo testovania: Tragédia v Prešove, muž dostal infarkt počas čakania v rade (†68)

„Snažíme sa odkláňať tieto preexponované odberové miesta, kde sa tvoria dlhé rady. Boli by sme radi, keby ľudia navštívili niektoré z odberových miest vo Zvolene a v okolitých obciach,“ povedala Bariaková. Prezradila aj, že viaceré mobilné odberové jednotky vo Zvolene sa po dokončení svojej práce presunú do susedných okresov.

Celoplošné testovanie vo Zvolene
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Záujemcom o testovanie zo susedných okresov prednostka OÚ odporúča Hotel Tenis či futbalový štadión, kde je dostatočný počet odberových tímov aj veľkokapacitné priestory na parkovanie. O zdravotníkov vykonávajúcich stery boli posilnené aj tímy v obciach Budča, Lieskovec, Zvolenská Slatina, či odberové miesta na Základnej škole Martina Rázusa a na Námestí SNP vo Zvolene.

Viac o téme: PandémiaSlovenskoZvolenKoronavírusCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu