Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Mesto Myjava malo výdavky za prvé kolo do 20-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

MYJAVA – Mesto Myjava ešte nemá spočítané všetky náklady za prvé kolo celoplošného testovania v rámci akcie Spoločná zodpovednosť. Samospráva predpokladá, že sú v rozmedzí od 15.000 do 20.000 eur. Informoval o tom Martin Kovanič z mestského úradu.

"Presné čísla sme ešte nestihli dať dohromady, pretože sa pripravujeme na druhé kolo testovania. Od marca sme však ešte nedostali zaplatené náklady spojené s ochorením COVID-19," uviedol Kovanič.

Do prvého kola sa v meste zapojilo 36 administratívnych pracovníkov, medzi ktorými boli zamestnanci mesta, ale aj dobrovoľní pracovníci, oslovení mestom. "Ministerstvo obrany SR zabezpečilo nula zdravotníkov a administratívnych pracovníkov. Mesto si muselo riešiť zabezpečenie pracovníkov samo. Po zverejnenej výzve primátora malo mesto do piatka (30. 10.) k dispozícii viac ako 40 zdravotníkov," informoval Kovanič.

Ako doplnil, na odberných miestach v meste sa otestovalo 6872 ľudí, z ktorých bolo 51 pozitívnych a približne desať percent z nich nemalo trvalý pobyt v meste Myjava.

Viac o téme: TestovanieMyjavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu