Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Po Matovičovi už aj Naď: Minister obrany ide kvôli stretnutiu s pozitívnym človekom do karantény!

Jaroslav Naď je v karanténe Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Naď je v karanténe (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

HRUBÁ BORŠA - Je ďalším na rade! Minister obrany Jaroslav Naď je po premiérovi Igorovi Matovičovi už druhým členom vlády, ktorý ide počas novembra náhle do domácej karantény. Dôvodom je stretnutie s osobou, ktorá bola pozitívna na koronavírus. Podľa rezortu obrany ale nejde o stretnutie s rovnakou pozitívnou osobou, s akou sa stretol premiér Matovič.

Naď sa k odchodu do karantény priznal včera večer na sociálnej sieti. "Vzhľadom k môjmu priamemu kontaktu s pozitívne testovanou osobou ostávam v domácej karanténe," píše minister, pod ktorého záštitu patrí celoplošné testovanie.

 

KORONAVÍRUS Po Matovičovi už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR,OĽANO)


PRÁVE TERAZ Premiér bol v kontakte s pozitívnym človekom: Oznámil zásadné rozhodnutie


Prechádza sériou testov, velenie operácie kontroluje na diaľku

Zdá sa, že na rezorte nechcú nič nechať na náhodu, a preto sa Naď podrobí viacerým kontrolám. "Dnes som bol opäť preventívne negatívne testovaný cez antigénový test a v piatok budem testovaný opäť cez PCR. Ďalšie kroky budú záležať od výsledku piatkového testovania," píše o závere týždňa Naď.

KORONAVÍRUS Po Matovičovi už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ten okrem toho teraz musí rušiť všetky plánované tlačové konferencie či mítingy. Na pleciach má navyše operáciu Spoločná zodpovednosť. "Zároveň potvrdzujem, že s veliteľstvom operácie Spoločná zodpovednosť komunikujeme prostredníctvom VTC, tak, aby sme chránili personál a zároveň zachovali operačnú pripravenosť," dodal Naď.

Odišiel hneď po premiérovi

Podobne je na tom premiér Igor Matovič, ktorý včera oznámil, že pravidlá platia pre každého a že musí odísť do domácej karantény kvôli stretnutiu s pozitívnym človekom. Podľa riaditeľa tlačového odboru Úradu vlády SR Richarda Pekara malo ku stretnutiu dôjsť začiatkom novembra v nedeľu. Je teda možné predpokladať, že o pozitívnom výsledku na koronavírus danej osoby sa líder vlády dozvedel až včera.

Viac o téme: KaranténaKoronavírusJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu