Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V RTVS sa cez víkend otestovalo takmer 2700 ľudí z oblasti kultúry a médií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na troch odberných miestach v areáli RTVS v Mlynskej doline v Bratislave sa počas víkendu otestovalo 2700 ľudí, z čoho v desiatich prípadoch bolo potvrdené ochorenie COVID-19. Informoval o tom PR manažér RTVS Filip Púchovský. Odberné miesta boli určené prioritne na testovanie zamestnancov z oblasti kultúry a médií. Na operácii sa logisticky podieľal RTVS v spolupráci s Ministerstvom obrany SR. Ako dobrovoľníčka sa na plošnom testovaní na jednom z odberných miest v RTVS zúčastnila aj ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

„Som rád, že RTVS aktívne participovala na plošnom testovaní a k jeho úspechu prispela nielen poskytnutím priestorov, ale aj logistickým a personálnym zabezpečením operácie. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zamestnancom RTVS, ktorí sa na víkendovom testovaní v areáli RTVS podieľali organizačne a taktiež aj ako dobrovoľníci,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

RTVS spríjemnila ľuďom čakanie na testovanie aj živými koncertmi slovenských hudobníkov. V sobotu (31. 10.) sa na odbernom mieste pred výškovou budovou televízie predstavili džezoví hudobníci Boris Lenko (akordeón), Jozef Lupták (violončelo), Radovan Tariška (saxofón), Nikolaj Nikitin (saxofón), Martin Valihora (bicie), Ľuboš Šrámek (klávesy), Juraj Griglák (basová gitara) a Dorota Nvotová (klávesy a spev). V nedeľu (1. 11.) spríjemnilo atmosféru na jednom z odberných miest v areáli RTVS hudobné zoskupenie Electric Sabina so spevákom Samuelom Hošekom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„V rámci testovania v areáli RTVS, ktorá je kultúrnou inštitúciou, sme sa snažili vytvoriť aj kultúrny priestor na vystúpenia umelcov. Hudobníci nielen vytvárali dobrú atmosféru, ale zároveň aj šírili spoločenské poslanie kultúry, ktoré je v týchto časoch ešte výraznejšie,“ priblížil zámer koncertov riaditeľ sekcie programových služieb RTVS Anton Šulík.

Viac o téme: TestovanieKultúraMédiáRTVSKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu