Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Krajniak mapuje testovanie v troch okresných mestách a ich okolí

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) navštívi v rámci celoplošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19 odberné miesta v okresoch Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Trenčín. Nevynechá ani zariadenia sociálnych služieb, v ktorých testovanie prebieha paralelne s celoslovenskou akciou. Informovala o tom hovorkyňa rezortu práce Michaela Slivková Kirňaková.

Testovanie na všetkých miestach, ktoré počas svojej pracovnej cesty šéf rezortu práce zatiaľ navštívil, prebiehalo bez problémov a plynule. "Zatiaľ sme mapovali situáciu v okrese Prievidza. Boli sme sa pozrieť na niektorých odberných miestach vo Valaskej Belej, Kostolnej Vsi aj v samotnom okresnom meste. Ľudia sa správajú veľmi pokojne a disciplinovane. Pochvaľujú si prístup ozbrojených síl, polície, dobrovoľníkov, ale aj zdravotníkov, ktorí ohľaduplne a rýchlo vykonávajú tie odbery," povedal šéf rezortu práce.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podotkol, že začiatok akcie sprevádzali menšie problémy spojené s personálnym a materiálnym zabezpečením. "Je to pochopiteľné, ide o najväčšiu operáciu, akú naše Slovensko počas svojej éry samostatnosti zažilo," dodal. Krajniak zavítal aj do zariadenia sociálnych služieb, kde testovanie klientov prebieha individuálne, ale paralelne s celoslovenskou akciou. Minister podotkol, že do zariadenia nešiel, pretože je zákaz návštev.

Pracovná cesta šéfa rezortu práce pokračovala v obci Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou. Minister plánuje navštíviť aj dediny Kšinná, Malé Hoste, Veľké Chlievany, rovnako mesto Bánovce nad Bebravou, ale aj okres Trenčín, kde rovnako ako v okrese Prievidza navštívi odberné miesta a zariadenia sociálnych služieb.

Viac o téme: MapovanieKoronavírusMilan KrajniakCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu