Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Ministerstvá zatiaľ nevedia vyčísliť, koľko nás bude víkendové testovanie stáť

Testovanie obyvateľstva na Slovensku
Testovanie obyvateľstva na Slovensku (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR nedisponuje odhadom, koľko by mohlo stáť víkendové plošné testovanie Slovenska, pretože akciu vedie a organizuje Ministerstvo obrany (MO) SR. Ministerstvo vnútra (MV) SR bude vedieť výdavky na akciu celoplošného testovania vyčísliť až po jej ukončení. Uviedli to tlačové odbory oboch rezortov.

Rezort financií podľa slov svojho tlačového odboru nemá zatiaľ ani údaje, koľko stálo testovanie na Orave a v Bardejove. "Výdavky realizovalo ministerstvo obrany prípadne rezort vnútra zo svojich zdrojov," uviedlo MF.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na otázku, či má štát k dispozícii financie na vyplatenie odmien zdravotníkom rezort odpovedal tým, že v prípade potreby je MF pripravené poskytnúť dostatok zdrojov na pokrytie výdavkov takýchto odmien. Minister financií Eduard Heger (OĽANO) v tejto súvislosti na sociálnej sieti uviedol, že jeho rezort podporí mimoriadne odmeny pre všetkých zdravotníkov v prvej línii.

"V priemere si môže zdravotník, ktorý pomôže správnej veci, zarobiť za víkend približne až 900 eur," priblížil s tým, že ich chcú motivovať. Zároveň zdravotníkov vyzval, aby sa prihlásili na pomoc a poďakoval tým, ktorí tak už urobili.

Viac o téme: TestovaniePandémiaSlovenskoKoronavírusCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu