Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ako zmenil KORONAVÍRUS našich politikov? FOTO Nahodili štíty a kombinézy, najviac vyčnieva Krajčí

Politici okrem rúšok nahodili aj niečo naviac. Zobraziť galériu (6)
Politici okrem rúšok nahodili aj niečo naviac. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Čas koronakrízy, ktorý prišiel na jar zmenil naše vizuálne vnímanie politikov tak, ako sme ich poznali dovtedy. Mnohí nahodili rúška a nie je im tak vidieť tvár, no s blížiacim sa víkendovým, celoplošným testovaním na koronavírus sa politici chránia ešte viac, zvlášť tí, ktorí už absolvovali minulotýždňové pilotné pretestovanie na Orave a v Bardejove. Niektorých by ste doslova nespoznali.

Zakuklený Krajčí

Marek Krajčí v kombinéze
Zobraziť galériu (6)
Marek Krajčí v kombinéze  (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Prvý "prevlek" je pomerne obmedzujúci a rovnako aj znemožňujúci spoznať človeka bez toho, aby sa predstavil. V takom vykonával odbery na Orave minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý v ňom dával stanoviská aj tam prítomným médiám. Mnohí by ani nepovedali, že pod kombinézou sa ukrýva náš aktuálny minister zdravotníctva.

Vysmiaté oči Matoviča

Igor Matovič počas testovania
Zobraziť galériu (6)
Igor Matovič počas testovania  (Zdroj: TASR/Facebook Igora Matoviča)

Osobne sa pilotného pretestovania na severe krajiny vo vtedy najzamorenejšom okrese zúčastnil ako administratívny pomocník aj premiér Igor Matovič. Ten v Tvrdošine pôsobil v tíme doktorky Evy Horváthovej z OĽaNO. Mnohí by predsedu vlády tiež len ťažko spoznali, keďže okrem očí ho nebolo takmer vôbec možné spoznať. Tvár si navyše chránil štítom.

Pán štítov Robert Fico

Fico prišiel na svojský spôsob, ako sa chŕaniť pred vírusom.
Zobraziť galériu (6)
Fico prišiel na svojský spôsob, ako sa chŕaniť pred vírusom.  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Keď už je reč o štítoch, v týchto spôsobil módny výbuch bývalý trojnásobný premiér a šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Ten totiž na tlačových konferenciách v priebehu leta rúško buď vôbec nenosil, alebo len veľmi zriedkavo. Argumentoval tým, že sa mu v tom ťažko rozpráva. V priebehu jesene ale predseda vymyslel, ako sa s tým poráta. Novinári ho s príchodom septembra začali na tlačovkách a v televízii vídať s transparentným štítom. Ten nosí prakticky na akomkoľvek brífingu strany. Rúško máva predseda len v parlamente.

Ako zmenil KORONAVÍRUS našich
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Juraj Droba ako maskáčový hrdina

Droba vyzerá ako vojenský generál
Zobraziť galériu (6)
Droba vyzerá ako vojenský generál  (Zdroj: Facebook/Ďuro Droba)

Na extrémne náročný testovací víkend sa už vo veľkom pripravuje aj bratislavský župan Juraj Droba z SaS, ktorý sa na sociálnej sieti Facebook predviedol v netradičnom vojenskom maskáčovom outfite. "Čaká nás extrémne náročný víkend. Štát zaúkoloval samosprávu. Samospráva maká na plné obrátky. Armáda, zdravotníctvo, hasiči a dobrovoľníci zohrajú kľúčovú úlohu pri pomocí samospráve," píše Droba s tým, že nechápe prečo rezort zdravotníctva neangažovalo aj stomatológov a zubné sestry.

Viac o téme: PoliticiZovňajšokKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu