Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SNS protestuje proti tomu, aby Ozbrojené sily boli hrubo zneužívané

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - SNS protestuje proti tomu, aby Ozbrojené sily Slovenskej republiky boli hrubo zneužívané na zvážanie biologického odpadu a záhadným spôsobom ho likvidovali. SNS vždy bojovala za lepšie podmienky príslušníkov OS SR.

Slovenská národná strana protestuje proti tomu, aby Ozbrojené sily Slovenskej republiky boli hrubo zneužívané na zvážanie biologického odpadu. Je nepredstaviteľné, aby vzorky testov boli príslušníkmi Ozbrojené sily SR zhromažďované a záhadným spôsobom likvidované. SNS vyzýva ministra Naďa, aby zverejnil, kto a akým spôsobom preberie predmetné vzorky od OS SR, a kde sa budú tieto vzorky likvidovať. Ochrana životného prostredia je naším spoločným cieľom.

Likvidácia biologického odpadu je štátom prísne strážená podnikateľská činnosť. Je zrejmé, že len niekoľko firiem v tomto štáte, môže nakladať s biologickým odpadom. Po tomto víkende máme na Slovensku niekoľko 10 000 vzoriek. Pýtame sa, či je štát pripravený likvidovať tieto testy po celoplošnom testovaní.

Testovanie na severe a východe ukázalo, že Orava ani Bardejov nie sú centrom nákazy. Aj pri nepresných testoch dosiahla infikovanosť Covidom len 3,87 %. Vyzývame vládu SR, aby zvážila celoplošné testovanie, ktoré je dnes takmer povinné. Opakovane hovoríme, aby sa vláda pozrela na susedné štáty ako Rakúsko a Maďarsko, kde so zdravým rozumom pristupujú k zatváraniu prevádzok, k organizovaniu kultúrnych a športových podujatí a zbytočne nestrašia a nešikanujú ľudí.

Z informácii z testovacích miestností sa mali vzorky triediť na negatívne a pozitívne a umiestňovať do zberných nádob. Preto adresujeme relevantnú otázku na ministra Naďa, aby odpovedal verejnosti, kde sa nádoby nachádzajú, kto s nimi ako nakladá, ako budú zlikvidované a samozrejme koľko to všetko bude stáť.

Viac o téme: Biologický odpadSNSOzbrojené sily SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu