Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Odpad zvážajú pod okná bytoviek

Zberný dvor majú  obyvatelia bytoviek  priamo pod oknami.
Zberný dvor majú obyvatelia bytoviek priamo pod oknami. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽINOV - Rozbíjanie skla a nábytku! Obyvatelia domov na Bazovej ulici sa sťažujú na hluk, ktorý sa šíri zo zriadeného zberného dvoru odpadu, ktorý sa nachádza oproti. Smetiari tu začínajú pracovať už o siedmej ráno - a to aj počas víkendov. Zberný dvor pritom leží v lokalite, ktorá sa pýši označením širšie centrum mesta.

„Trápi nás neznesiteľný hluk, ktorý spôsobuje najmä rozbíjanie skla a nábytku,“ posťažovala sa obyvateľka Bazovej ulice Eva Bitvaiová. Prítomnosť zberného dvora pociťujú najmä ľudia žijúci vo dvoch obytných domoch, ktoré od prevádzky firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) delí iba pár metrov. „V lete si ani nemôžeme otvoriť okno. Najmä pípanie senzorov smetiarskych áut nám doslova píli uši,“ povedal ďalší z obyvateľov bytovky Róbert Dohányos.

Paradox je, že odpad sa zváža na ulicu, ktorá leží v širšom centre mesta. V tesnej blízkosti dvora sa stavia nový polyfunkčný objekt City Business Center. Predstaviteľ spoločnosti OLO však sťažovanie obyvateľov považuje za prehnané. „Na zbernom dvore iba triedime privezený odpad do kontajnerov. To určite nespôsobuje neúnosný hluk,“ povedal Roman Achinský. Dodáva, že prevádzka sa nemá ani kam presťahovať, keďže v Bratislave existujú iba dva zberné dvory - na Bazovej ulici a Ivanskej ceste. „Onedlho to stačiť nebude. Odpadu je totiž stále viac,“ upozorňuje Achinský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu