Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE V Humennom zomrel 73-ročný lekár: Mal Covid-19, potvrdil premiér

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Len nedávno našu krajinu zasiahla smutná správa o tom, že koronavírusu podľahol 48-ročný lekár Rastislav z Oravy. V stredu premiér Igor Matovič informoval podľa všetkého o ďalšej obeti z radov zdravotníkov. Má ísť o 73-ročného doktora z Humenného.

Matovič rodine vyjadril úprimnú sústrasť. Podľa jeho slov sa lekár pravdepodobne nakazil pri výkone služby. "Mal Covid-19," povedal premiér. Ide tak pravdepodobne o druhú obeť z radov zdravotníkov. U nebohého však zatiaľ nevykonali pitvu. "Lekár sa nakazil pri práci a bol pozitívny na COVID-19. Bližšie informácie budú známe po pitve zosnulého," reagovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Nechcem zažívať situácie, že nám budú zomierať zdravotné sestry a lekári. Musíme prijať odvážne rozhodnutia, lebo ide o život," ukončil Matovič.

Smrť lekára z Oravy potvrdilo CT pľúc

Ešte v pondelok premiér informoval o skone 48-ročného lekára z Oravy. Rastislav Melek ordinoval v obci Lokca v okrese Námestovo, pôsobil tu ako všeobecný lekár pre dospelých. Poslednýkrát vydýchol v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, kde bol niekoľko týždňov napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. 

Rastislav Melek (†48)
Zobraziť galériu (2)
Rastislav Melek (†48)  (Zdroj: Facebook)

Po smrti Rastislava Meleka vyslala Slovákom silný odkaz jeho manželka. "Všetkým neveriacim odkazujem, áno zomrel na COVID. CT pľúc to potvrdilo. Boli úplne zničené. A bol úplne zdravý," napísala. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: SmrťLekárSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu