Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kultúru si treba vážiť a pestovať, identifikuje nás v európskom spoločenstve, tvrdí Kollár

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár Zobraziť galériu (7)
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár vo štvrtok popoludní absolvoval stretnutie so zástupcami kultúrnej obce, aby si vypočul všetky ich aktuálne problémy. Na následnej tlačovej konferencii spoločne s Tiborom Zelenayom z Asociácie hudobných klubov Slovenska a Lumírom Matim z Hudobnej únie Slovenska ubezpečil všetkých zamestnancov v oblasti kultúry, že im bude poskytnutá rýchla prvá pomoc.

Predseda parlamentu Boris Kollár vo štvrtok popoludní pozval na stretnutie zástupcov kultúrnej obce, aby sa bližšie oboznámil s aktuálnou situáciou a problémami spôsobenými pretrvávajúcou pandémiou vírusu Covid-19 v tejto oblasti. Ako uviedol predseda NR SR Boris Kollár, na tento problém ho upozornila i prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Kultúru si treba vážiť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

"Koncert či divadelné predstavenie nie je len o hudobníkoch a hercoch na javisku, ale aj o ďalších zamestnancoch, ktorí sa podieľajú na príprave vystúpenia. Práve títo prepadli cez sito sociálnej pomoci a treba im pomôcť" zdôraznil Boris Kollár. V tejto súvislosti predseda parlamentu aktívne rokuje s ministerkou kultúry SR Natáliou Milanovou i s ostatnými členmi vlády SR o možnosti vytvorenia registra, ktorý by pomohol identifikovať aj tento typ zamestnancov kultúrnej obce.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa slov predsedu NR SR je dôležité odstrániť skrivodlivosť v nastavenom systéme pomoci čo najskôr, aby predstavitelia kultúry nečelili existenčným problémom. "Táto prvá pomoc musí byť rýchla a adresná, preto nastavíme podmienky na získanie finančnej podpory zo strany štátu tak, aby samotná žiadosť opríspevok bola jednoduchá a zrozumiteľná," uzavrel predseda Národnej rady Boris Kollár.

Kultúru si treba vážiť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Viac o téme: UmenieKultúraVyjadrenieBoris KollárKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu