Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rázny zásah Kollára: VIDEO Bufet sa zatvára! Poslanci budú mať len pitnú vodu na záchode

Boris Kollár Zobraziť galériu (5)
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Do parlamentnej jedálne nebudú mať prístup poslanci parlamentu ani ich asistenti a pracovníci médií. Stravovať sa v nich budú môcť len zamestnanci Kancelárie NR SR. Rozhodol o tom predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý o svojom kroku informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Skonštatoval, že nechce umožniť opozičným poslancom vytĺkať z tejto témy politický kapitál. Kollár vysvetlil, že aj fabriky sú povinné zabezpečiť stravu svojim zamestnancom, preto vydávanie stravy v parlamentnom bufete chce pre zamestnancov kancelárie zachovať.

Predseda parlamentu Boris Kollár sa rozhodol, že bufet zatvorí, poslanci budú mať len vodu na záchode (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poslanci budú mať len vodu na záchodoch

V parlamente podľa neho pracuje asi 350 zamestnancov. Poslancom sa nezabezpečí ani rozvoz jedál. Kollár tiež dodal, že nebude možné si ani vziať z jedálne jedlo v jednorazových obaloch. Poslanci podľa neho budú mať k dispozícii len pitnú vodu na sociálnych zariadeniach.

Rázny zásah Kollára: VIDEO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezaradený) počas stredy kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov. Kollár to označil za malichernosť a vytĺkanie politického kapitálu.

Kollár bufet (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Rázny zásah Kollára: VIDEO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šéf parlamentu dodal, že na poslaneckom grémiu sa ešte skôr dohodli, že jedáleň zostane otvorená, pričom Pellegrini na stretnutí grémia chýbal. Situáciu komentoval aj na sociálnej sieti. 

Viac o téme: JedáleňPoslanciSlovenskoBoris KollárKoronavírusSme rodinaParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu