Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči, prajeme pevné nervy: Obmedzenia na D1 aj D2, D3 pri Žiline uzavrú úplne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na diaľnici D1 pri Triblavine dôjde od soboty 10. októbra k zmene dočasného dopravného značenia a obmedzeniu počtu jazdných pruhov.

„Dôvodom je výstavba križovatky Triblavina podľa pripraveného harmonogramu,“ informuje o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti. Zmenený režim začne platiť od sobotňajšieho rána od 8.00 h, do polnoci stredy 14. októbra budú v smere z Bratislavy do Trnavy prejazdné dva jazdné pruhy.

V ďalších dňoch sa podľa harmonogramu prác bude režim a počet jazdných pruhov v oboch smeroch diaľnice meniť. Podrobnosti uvádza polícia na sociálnej sieti. K najvýraznejším obmedzeniam príde v noci z 15. na 16. októbra, keď bude v smere z Bratislavy do Trnavy prejazdný len jeden jazdný pruh, a takisto v noci 22. a ráno 23. októbra, keď bude voľný len jeden jazdný pruh v smere z Trnavy do Bratislavy.

Dočasná zmena dopravného značenia sa má ukončiť o polnoci 25. októbra. Polícia informuje, že realizácia zmeny dočasného dopravného značenia pri výstavbe križovatky Triblavina sa uskutoční len za podmienok priaznivého počasia.

Úplná uzávera diaľnice D3 pri Žiline

Polícia upozorňuje vodičov na úplnú uzáveru diaľnice D3 v úseku Žilina Strážov – Žilina Brodno vrátane tunela Považský Chlmec od 12.00 h vo štvrtok do 22.00 h v nedeľu (11. 10.). Dôvodom je pravidelná údržba tunela Považský Chlmec. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

tunel Považský Chlmec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ndsas.sk)

Doplnil, že obchádzková trasa povedie odklonom po ceste I/18 cez mesto Žilina od Strážova. Trasa od Brodna povedie odklonom cez mesto Žilina po ceste I/11. "Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dopravného značenia," dodal krajský policajný hovorca.

Od piatka dôjde k čiastočnej uzávere D2

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) od piatka (9. 10.) čiastočne uzavrie úsek diaľnice D2 v lokalite hraničného priechodu Brodské. Dôvodom je lokálna oprava cemento-betónovej vozovky na hraničnom priechode. Informovala o tom vedúca oddelenia masmediálnej komunikácie NDS Eva Žgravčáková. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu.

Čiastočne sa uzavrie vonkajší jazdný pruh pravého jazdného pásu diaľnice D2 v 0,5 až 0,8 kilometra. Doprava sa v úseku obmedzí od piatka 8.00 h do 28. októbra 2020 do 20.00 h. „Oprava bude spočívať vo vybúraní poškodených častí a v zhotovení nového cemento-betónového krytu vozovky,“ priblížila Žgravčáková.

Viac o téme: KolónyObmedzeniaD3D1ŽilinaTriblavina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu