Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V osadách v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica neevidujú KORONAVÍRUS

Obyvatelia rómskej osady Háj v Gelnici v Košickom kraji.
Obyvatelia rómskej osady Háj v Gelnici v Košickom kraji. (Zdroj: TASR/František Iván)

GELNICA – Hygienici evidujú od začiatku septembra v okrese Spišská Nová Ves 165 prípadov nákazy novým koronavírusom a v okrese Gelnica 31. Oproti prvej vlne pandémie doposiaľ nezaevidovali nákazu v lokalitách, kde žije prevažne marginalizovaná rómska komunita. Z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Spišskej Novej Vsi to potvrdila Renáta Hudáková.

Čo sa týka zdravotníckych zariadení, u zamestnancov v krompašskej nemocnici zaznamenali 40 prípadov nového koronavírusu, z toho 31 zdravotníckych pracovníkov. Dvoch pozitívne testovaných zdravotníckych zamestnancov evidujú aj v dialyzačnom centre v Krompachoch a ďalších štyroch v neštátnej rehabilitačnej ambulancii v Spišskej Novej Vsi.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„V nemocnici v Spišskej Novej Vsi sme zaznamenali troch zamestnancov nakazených novým koronavírusom. Z toho jeden ochorenie prekonal,“ povedala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí toto zdravotnícke zariadenie.

Pre nový koronavírus sú zatvorené Gymnázium Krompachy aj Spojená škola internátna v Spišských Vlachoch. Základná škola Levočská, Stredná odborná škola drevárska na Filinského, Hotelová akadémia a Stredná priemyselná škola technická v Spišskej Novej Vsi zatvorili po jednej triede. V okrese Gelnica nie sú zatvorené žiadne školy a v karanténe nie sú ani žiadne triedy.

Viac o téme: OsadaGelnicaSpišská Nová VesKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu