Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí tento rok nebudú

Vianočné trhy v centre Bratislavy
Vianočné trhy v centre Bratislavy (Zdroj: TASR – Martin Palkovič)

BRATISLAVA – Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v centre Bratislavy tento rok nebudú. Rozhodol o tom bratislavský magistrát ako ich organizátor vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu s pandémiou nového koronavírusu a najnovšie protiepidemické opatrenia.

"Ak by aj druhá vlna pandémie začala ustupovať a protiepidemické opatrenia sa postupne zjemňovali, je jasné, že do konca novembra, keď vianočné trhy tradične otvárame, sa situácia nezmení natoľko, aby bolo opäť možné organizovať podujatia, na ktorých sa v relatívne blízkom kontakte stretávajú tisíce obyvateľov a návštevníkov," zdôvodnilo svoje rozhodnutie hlavné mesto. Magistrát však avizuje, že aj napriek tomu plánuje priniesť do ulíc Bratislavy vianočnú atmosféru bezpečným spôsobom a pri opatreniach, ktoré vtedy budú platiť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vianočné trhy v centre Bratislavy sa konajú aj na Hviezdoslavovom námestí. Organizuje ich mestská časť Staré Mesto. Miestny úrad v stredu uviedol, že si chce ešte počkať na konkrétne znenie opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, respektíve Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave. "Podľa toho sa definitívne rozhodneme," uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove. Vianočné trhy v centre Bratislavy každoročne prilákajú tisíce domácich i zahraničných návštevníkov. Zvyčajne trvajú mesiac, zhruba od konca novembra do Vianoc.

Viac o téme: Vianočné trhyZrušenieBratislavaHlavné námestieKoronavírusFrantiškánske námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu