Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Hodina otázok sa poriadne zvrhla: Premiér si podal Blahu, vulgarizmy v parlamente!

Matovič na Blahu poriadne vybehol
Matovič na Blahu poriadne vybehol (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Tak vo štvrtok to bolo poriadne husté. Na hodinu otázok v parlamente už tradične prišiel premiér Igor Matovič ako predseda vlády odpovedať na otázky poslancov z pléna. Vylosovaná bola aj otázka od poslanca Ľuboša Blahu, ktorý k vládnej koalícii neprechováva práve pozitívny vzťah. Matovič sa nezdržal a Blahovi to po niekoľkých narážkach na kauzu jeho manželky poriadne vytmavil!

Blahova otázka bola predčítaná Petrom Pellegrinim ako podpredsedom parlamentu. Blaha sa pýtal na zmeny manželky premiéra, pričom ju nazval bielym koňom. Spomínal aj niekoľkotisícové zmenky. Premiér odpovedal hneď od začiatku drsne. "Pán poslanec Blaha, neprekvapili ste ma. Rovnako primitívna otázka ako komunikácia vašej politickej strany," odpovedal premiér, pričom označil komunikáciu Blahu za perverznú.

Doplňujúca otázka Blahu Matoviča vytočila

Blaha po tejto odpovedi nezostal ticho a využil právo doplňujúcej otázky. "Pán premiér, pokoj. Nie je dôvod byť osobný a prskať tu ako malé dieťa. Ja som dal slušnú otázku a pokračujem," pridal doplňujúcu otázku Blaha. "Vy sa celý život schovávate za sukne žien. Schovávali ste sa za sukňu mamičky, keď ste páchali daňové podvody, keď ste sa snažili predať svoju firmu, za sukňu kamarátky, keď vám robila plagiát a diplomovku a teraz sa schovávate za sukňu Pavlínky. Je mi ľúto že som ju nazval bielym koňom, lebo som ju mal nazvať bielou kobylou," adresoval tieto slová premiérovi Blaha.

"Pán poslanec, teraz ste sa ukázali, že ste absolútny primitív. Nazvať moju manželku bielou kobylou dokáže len idiot vášho rozmeru," štipľavo odpovedal premiér Blahovi, na čo začali vládni poslanci v sále tlieskať. Následne bolo počuť aj Blahu ako na premiéra kričí.

Matovič spomenul mail, ktorý sa mal týkať Blahu

Predseda vlády následne jeho obvinenie charakterizoval ako tvrdenie bez dôkazov a ako sarkastické prirovnanie spomenul mail, ktorý Matovičovi ohľadom poslanca Blahu prišiel. "Ja od vás ten dôkaz nebudem očakávať, lebo myslím si, že je pod úroveň, aby som vás z toho obviňoval a šíril jednoducho, čo mi niekto predloží niečo bez dôkazov. Viete, ja som asi dva alebo tri roky dozadu dostal siahodlhý mail od človeka, ktorý bol vašim spolužiakom. Ten popisoval situáciu, ako ste boli na nejakej skúške a potom ste celí šťastní išli niečo popiť," popisuje Matovič mail, ktorý mu prišiel.

Odosielateľ, ktorý Matovičovi mail písal sa zmienil o tom, ako partia študentov spolu s Blahom mali oslavovať úspech na akademickej pôde, avšak svojským spôsobom. Neuviedol pritom ani jeden dôkaz, na čo Matovič narážal. "Potom ste vraj išli okolo jednej záhrady a v tej záhrade bol nejaký baran. Vy ste preskočili a vraj ste mydlili toho barana. A teraz mi povedzte, bolo by morálne, aby som ja po Slovensku šíril, že Blaha mydlil barana?" pýtal sa Matovič za rečníckym pultom Blahu. "Skúste nabudúce, keď niekoho moralizujete, mať najprv v ruke aspoň jeden jediný dôkaz o jeho nemorálnom skutku," uzavrel tento príklad premiér.

Viac o téme: Hodina otázokIgor MatovičĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu