Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS ÚVZ vyzýva k dodržiavaniu všetkých opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

BRATISLAVA – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyzýva verejnosť, aby sa správala opatrne, dodržiavala jeho opatrenia a rovnako aj regionálnych úradov. Pripomína, že zodpovedné správanie všetkých ľudí je tou najúčinnejšou prevenciou šírenia ochorenia COVID-19. Informoval o tom Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR.

„Epidemiologická situácia na Slovensku sa zhoršuje, čo sa aj vzhľadom na vývoj v okolitých krajinách dalo očakávať. V niektorých regiónoch Slovenska pretrváva vysoký nárast potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Vo zvýšenej miere sa, žiaľ, objavujú aj v doteraz pomerne bezpečných oblastiach,“ uviedol Eliáš.

Ako ďalej priblížil, v niektorých regiónoch pretrvávajú epidémie už niekoľko týždňov a regionálne úrady verejného zdravotníctva denne dohľadávajú desiatky kontaktov potvrdených prípadov. Ide o ohniská, ktoré vznikli na rodinných oslavách alebo svadbách, ako v prípade mesta Trenčín, pri návrate zo zahraničia v mestách Tvrdošín a Námestovo, prípadne v športových kluboch v Skalici.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vývojom situácie sa podľa Eliáša bude zaoberať konzílium odborníkov, Pandemická komisia vlády SR, aj ústredný krízový štáb. Posúdia súčasný stav a môžu rozhodnúť o zmene súčasných protiepidemických opatrení.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) naďalej monitorujú situáciu vo svojej územnej pôsobnosti a prijímajú opatrenia na regionálnej úrovni. Úrady zaznamenali za utorok (22. 9.) 338 nových prípadov COVID-19 z 6231 laboratórnych vyšetrení. Početnejšie prípady hlásili RÚVZ v Bratislave, Senici, Trnave, Banskej Bystrici, v Dolnom Kubíne a v Košiciach.

Viac o téme: OpatreniaVýzvaDodržiavanieÚVZKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu