Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Blíži sa ZVRAT! Na Slovensku poriadne zaprší: Cez víkend sa počasie pokazí ešte viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Začiatok týždňa na našom území panovalo príjemné slnečné počasie. To sa však zmení. Od štvrtka začne pribúdať oblačnosť a rozprší sa. Výdatnejšie zrážky sa očakávajú od piatka. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa cez víkend aj citeľne ochladí.  

Štvrtok

Po prednej strane nízkeho tlaku vzduchu nad severozápadnou Európou k nám bude naďalej prúdiť od juhozápadu teplý a vlhký vzduch.

Vždy aktuálnu predpoveď počasia nádete na Predpovede.sk

Bude polooblačno až oblačno, miestami prechodne až zamračené. Miestami sa vyskytnú prehánky, dážď, ojedinele búrky.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 15 až 10, v údoliach ojedinele približne na 8 stupňov. V priebehu dňa sa oteplí na 21 až 26, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši zhruba na 19 stupňov. V noci sa očakáva slabý, cez deň prevažne južný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou do 20 km/h.

Piatok

V rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu postúpi od západu do strednej Európy zvlnený studený front.

Posledný pracovný deň bude oblačný až zamračený. V noci sa ešte objaví aj zmenšená oblačnosť, no ojedinele, cez deň postupne na mnohých miestach treba rátať s dažďom, prehánkami, ojedinele aj s búrkami.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 17 až 12, v údoliach miestami asi na 10 stupňov. Najvyššia denná teplota dovŕši 20 až 25, v Trenčianskom, Žilinskom kraji a pod Tatrami okolo 18 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 10 až 30, v nárazoch miestami okolo 50 km/h. Na hrebeňoch hôr hrozí prudký až búrlivý vietor.

Sobota

Nad strednou Európou sa bude nachádzať tlaková níž a s ňou spojený studený front sa bude nad našou oblasťou vlniť.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Počasie sa pokazí. Aj sobota bude oblačná až zamračená, pričom sa na mnohých miestach objaví dážď, prehánky, ojedinele i búrky. Zriedkavo aj výdatné zrážky. Meteorológovia však avizujú ochladenie. Najnižšia nočná teplota bude 15 až 10, na Zemplíne do 17 stupňov. Maximálna denná teplota dosiahne 12 až 18, východe do 21 stupňov.

Nedeľa

Zvlnený studený front bude postupovať z našej oblasti ďalej smerom na severovýchod. Zároveň sa nad severným Jadranom začne prehlbovať nová tlaková níž.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Tiež bude oblačno až zamračené. Na mnohých miestach treba rátať s dažďom alebo prehánkami, vo vysokých polohách so snežením. Bude chladno. Do rána sa ochladí na 10 až 4 stupne. Počas dňa sa maximálna teplota vyšplhá na 10 až 16 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďOchladeniePočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu