Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V prípade Jankovskej a jej svata nastal zvrat! Bývalá štátna tajomníčka koketuje so smrťou, hladuje už týždeň

Monika Jankovská ide do väzby Zobraziť galériu (5)
Monika Jankovská ide do väzby (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - V prípade marenia spravodlivosti, z ktorého sú obvinení svat Moniky Jankovskej, sudkyňa a expolicajt, nastal zvrat. O ich väzbe už nebude rozhodovať súd v Trenčíne. Okrem toho nastala zmena aj v dozorovaní celého prípadu. Bývalá štátna tajomníčka navyše aj naďalej drží protestnú hladovku.

V prípade sú obvinení Peter Vasko, Anna Žedényová a Milan Žáčik a súvisí s trenčianskym barom Fatima, ktorý sa pokúsil podnikateľov Ondrejovi Janíčkovi zobrať mafián Peter Čongrády. Podľa svedka Michala Vidu sa mala v prípade angažovať aj bývala sudkyňa Monika Jankovská, ktorá je v súčasnosti vo väzbe. 

Prvých 72 hodín bez jedla! Vyšetrovateľ NAKA reaguje na hladovku Moniky Jankovskej

Vaska, Žedényiovú a Žáčika zadržali, obvinili a prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne žiadal pre nich väzbu, avšak neúspešne. Sudca Okresného súdu v Trenčíne všetkých troch prepustil na slobodu. Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť. Mal o nej 17.9. o 13.00 h rozhodovať Krajský súd v Trenčíne. Ako informovali tvnoviny.sk v prípade však nastal zvrat.

Keďźe Monika Jankovská kedysi pracovala ako sudkyňa na súde v Trenčíne, predseda senátu, ktorý mal v druhom kole o väzbe rozhodovať, podal návrh na odňatie veci na Najvyšší súd. Ten vec prikázal Krajskému súdu v Trnave, ktorý bude rozhodovať 24. septembra o 13-tej hodine. 

Okresný súd v Trenčíne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Okresný súd v Trenčíne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Zmenili aj prokurátora

Okrem toho nastala zmena aj v dozorovaní celého prípadu. To mala na starosti prokuratúra v Trenčíne, rovnako však požiadala o zmenu. Na prokuratúre v Trenčianskom kraji totiž pracuje manžel obvinenej advokátky Žedényiovej. 

"Generálny prokurátor SR opatrením zo dňa 18.09.2020 vec odňal Krajskej prokuratúre Trenčín a vec prikázal na ďalší výkon dozoru Krajskej prokuratúre Nitra," uviedol pre portál Marián Sipavý. Znamená to, že na celý prípad už nebude dozorovať trenčiansky, ale nitriansky prokurátor.

Jankovská stále drží hladovku

Aktuálne obvinená bývalá štátna tajomníčka vyhlásila ešte v sobotu ráno protestnú hladovku. Má súvisieť s najnovším obvinením v kauze trenčianskeho baru Fatima a tiež so sprísnenou trestnou sadzbou v kauze Búrka. Prešiel týždeň a nepoľavila. 

Obvinená Monika Jankovská vyhlásila vo väznici hladovku! Prehovorila o dôvodoch

Ako priblížil jej advokát Peter Erdős pre spomínanú televíziu momentálne prijíma iba tekutiny, konkrétne čaj a vodu. Je vraj ochotná vydržať až do konca a je si vedomá, že môže aj zomrieť. V akom zdravotnom stave je po siedmich dňoch bez jedla advokát neuviedol. Podľa odborníka človek hladovku len o čaji a vode vydrží aj 40 dní. Všetko závisí od jeho zdravotného stavu.

Viac o téme: VäzbaProkuratúraSúd FatimaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu