Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V zariadení STU v Gabčíkove potvrdili štyri pozitívne prípady

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

GABČÍKOVO - V karanténnom zariadení Slovenskej technickej univerzity (STU) v Gabčíkove sa nachádza 106 ubytovaných zahraničných študentov, z nich sú pozitívne štyri prípady na ochorenie COVID-19. Potvrdil to hovorca STU v Bratislave Fedor Blaščák.

Ľudia s pozitívnym výsledkom sú podľa Blaščáka v izolácii. „Priebeh choroby u nich je v tejto chvíli bezpríznakový a bezproblémový,“ priblížil hovorca STU. K dispozícii na mieste je 24-hodinová zdravotná služba. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Povinnú izoláciu v zariadení STU v Gabčíkove využilo do dnešného dňa 191 zahraničných študentov a pedagógov z piatich slovenských univerzít,“ uviedol Blaščák. K štvrtku pobyt v karanténe absolvovalo s negatívnym výsledkom povinného PCR testu 85 osôb. Na internátoch STU v súčasnosti podľa Blaščáka žiadne prípady ochorenia na COVID-19 neevidujú.

Na internátoch UK zatiaľ neevidujú nové prípady

Na internátoch Univerzity Komenského (UK) v Bratislave zatiaľ u študentov neevidujú nové prípady ochorenia COVID-19. Potvrdila to Martina Mášiková z rektorátu UK. Prvé dva prípady s ochorením COVID-19 potvrdili na internátoch najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity v pondelok 14. septembra. Prvý prípad zaznamenali na Vysokoškolskom internáte Družba.

Univerzita Komenského v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

„Ubytovaný strávil 3. septembra počas ubytovávania v internátnej izbe 20 minút a odcestoval domov. Následne 11. septembra sa u neho potvrdilo ochorenie COVID-19 a momentálne sa lieči doma,“ uviedla Mášiková.  Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra – Mlyny UK eviduje druhý prípad. „Študentku s pozitívnym výsledkom testu, ako aj jej spolubývajúcu sme ubytovali v izolačných izbách,“ priblížila Mášiková. Univerzita tvrdí, že študenti mali bezpríznakový priebeh ochorenia.

Situáciu monitoruje permanentný krízový štáb UK, pri výskyte ďalších prípadov aktivuje prísnejšie opatrenia. „Zároveň vyzývame študentov, u ktorých sa potvrdí ochorenie COVID-19, aby čo najskôr kontaktovali študijné oddelenie svojej fakulty,“ dodala Mášiková s tým, že ak študent býva v ubytovacom zariadení UK, má zároveň kontaktovať aj vedenie internátov.

Viac o téme: PandémiaGabčíkovoKoronavírusSlovenská technická univerzita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu