Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Koronavírus na ministerstve zdravotníctva! Do karantény išiel Krajčí aj Mikas

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Marek Krajčí musí podstúpiť karanténu. Zamestnanec z Ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus.

Krajčí o tom informoval na sociálnej sieti. Ako uviedol, vo štvrtok, keď viedol konzílium, s pozitívne testovaným zamestnancom strávili viacerí niekoľko hodín.  

Som v preventívnej izolácii Žiaľ, jeden zamestnanec z Ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov,...

Uverejnil používateľ Marek Krajčí Nedeľa 6. septembra 2020

"Všetci sme mali počas celého pracovného stretnutia rúška a pravidelne sme vetrali. Vzhľadom na túto situáciu zostávam ja aj ostatní členovia konzília v preventívnej izolácii. Pracovať budem teda iba z domu. Testovaní budeme v utorok. O výsledku vás budem informovať. Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny," napísal Krajčí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V piatok ešte zasadal Pandemická komisia, no podľa Krajčího sa jej členovia nemusia obávať. "Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška," dodal minister. Podľa portálu Aktuality, ktorý správu priniesol ako prvý, minister nemá mať žiadne príznaky a cíti sa dobre. 

Mikas je v tiež v karanténe

Hlavný hygienik SR sa z preventívnych dôvodov nachádza v samoizolácii a v priebehu budúceho týždňa bude testovaný na ochorenie COVID-19, pretože sa stretol s osobou, u ktorej bol potvrdený pozitívny výsledok laboratórneho vyšetrovania na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti

AKTUÁLNE Koronavírus na ministerstve
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

Viac o téme: Minister zdravotníctvaKoronavírusMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu