Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Minister Krajčí je v izolácii: Vraj sa cíti dobre, testovať budú desiatky ľudí z rezortu

Marek Krajčí a Ján Mikas Zobraziť galériu (3)
Marek Krajčí a Ján Mikas (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Včera sa na verejnosti objavila šokujúca informácia o tom, že minister zdravotníctva Marek Krajčí spolu s hlavným hygienikom sú v preventívnej karanténe, pretože boli v styku s členom štábu, ktorý mal pozitívny test na nový koronavírus. Minister popísal to, v akom stave je a ako sa cíti.

"Žiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu," písal ešte v nedeľu večer na sociálnu sieť Facebook minister Krajčí s tým, že testy na nový koronavírus podstúpia práve dnes.


AKTUÁLNE Koronavírus na ministerstve zdravotníctva! Do karantény išiel Krajčí aj Mikas


Príznaky zamestnanec pocítil po zasadnutí konzília odborníkov 

Podľa Aktualít dotyčný zamestnanec príznaky pocítil vo štvrtok večer. V ten istý deň sa konalo zasadnutie konzília odborníkov. Zasadanie trvalo niekoľko hodín a všetci mali nasadené rúška. Testovaním však prejdú takmer tri desiatky zamestnancov ministerstva zdravotníctva. „Z toho dôvodu bude 28 osôb,  zamestnancov a spolupracovníkov ministerstva, preventívne testovaných na ochorenie COVID-19. Testovanie sa zrealizuje v najbližších dňoch," vyjadrila sa hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Minister sa vraj cíti dobre.

KORONAVÍRUS Minister Krajčí je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

Tá zároveň uvádza, že aktuálna situácia chod ministerstva nijako neobmedzuje a pripravuje sa aj práca z domu. „Ministerstvo zdravotníctva zároveň od septembra pristúpilo k novému opatreniu pre svojich zamestnancov – nastaveniu možnosti práce z domu na niekoľko dní v mesiaci," dodala Eliášová.

Takto je na tom Mikasov úrad

V kontexte toho, že aj hlavný hygienik Ján Mikas je v preventívnej karanténe, sa zisťovalo v akom režime funguje táto inštitúcia. Vysvitlo, že so zamestnancom, ktorý pociťoval príznaky, neprišiel do styku len Mikas a minister spolu s konzíliom. „Vzniknutá situácia nemá vplyv na chod činností ÚVZ SR, hlavný hygienik SR a rovnako aj ďalší dvaja zamestnanci pracujú z izolácie v domácom prostredí," vyjadrila sa hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

KORONAVÍRUS Minister Krajčí je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

Viac o téme: KaranténaKoronavírusMarek KrajčíJán Mikas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu