Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRIESKUM Do parlamentu by sa nedostali Za ľudí, OĽANO stále prvé: Pozrite sa na skokana roka!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na prelome augusta a septembra, zvíťazilo by hnutie OĽANO so ziskom 18,4 percenta hlasov.

Na druhom mieste by skončila novovznikajúca strana Hlas-SD, ktorú by volilo 16,2 percenta respondentov. Do parlamentu by sa dostalo sedem strán. Vyplýva to z prieskumu, ktorý od 26. augusta do 2. septembra na vzorke 1022 respondentov realizovala agentúra Focus pre televíziu Markíza.

Rekordný počet prípadov KORONAVÍRUSU ohromil aj Matoviča: Premiér prehovoril o druhej vlne!

Treťou najsilnejšou stranou by bola strana Smer-SD so ziskom 10,9 percenta hlasov, štvrtá by bola SaS, ktorej by dalo hlas 9,9 percenta oslovených. Do parlamentu by sa dostala aj strana Sme rodina so ziskom 9,1 percenta, ĽSNS s 8,5 percenta a samostatné Progresívne Slovensko s výsledkom 5,9 percenta hlasov.

Prieskum Focus
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Pred bránami parlamentu by zostalo hnutie KDH s výsledkom 4,5 percenta, strana Za ľudí s 3,9 percenta hlasov. SMK by volilo 3,1 percenta opýtaných a stranu SNS by volili 3 percentá respondentov. Dobrá voľba by získala 1,9 percenta hlasov, Most-Híd 1,7 a Vlasť 1,3 percenta. V prepočte na mandáty by sa z kandidátky hnutia OĽANO dostalo do parlamentu 35 nominantov, Hlas-SD by mal 31 poslancov a Smer-SD 21.

SaS by v zákonodarnom zbore disponovalo 19 hlasmi, Sme rodina by obsadila 17 kresiel, ĽSNS by mala 16 poslancov a Progresívne Slovensko by získalo 11 mandátov.

Viac o téme: LetoVoľbyOĽANOHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu