Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rušná sobota záchranárov: Nehoda cestou na zásah aj úmrtie poľského turistu po páde

Leteckí záchranári z Popradu zasahovali v Malej Studenej doline vo Vysokých Tatrách, kde následkom pádu utrpel poľský turista zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom.
Leteckí záchranári z Popradu zasahovali v Malej Studenej doline vo Vysokých Tatrách, kde následkom pádu utrpel poľský turista zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. (Zdroj: Facebook - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

TERCHOVÁ – Traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) sa zranili v terénnom aute, ktoré sa prevrátilo v sobotu popoludní na zjazdovke nad chatou na Grúni v Malej Fatre. Jeden zo záchranárov je vo vážnom stave. HZS o tom informuje na svojej internetovej stránke.

"Záchranári HZS smerovali k zranenej turistke na Poludňový grúň. Na miesto nehody boli okamžite vyslané záchranné zložky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, rýchlej zdravotnej pomoc (RZP), rýchlej lekárskej pomoci (RLP) aj Hasičského a záchranného zboru. K zranenej turistke po nehode záchrannej skupiny smerovala druhá skupina záchranárov," uviedla HZS.

V Malej Studenej doline zahynul pri páde poľský turista

Leteckí záchranári z Popradu v sobotu popoludní zasahovali v Malej Studenej doline vo Vysokých Tatrách, kde následkom pádu utrpel poľský turista zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

"Z oblasti spod Prostredného hrotu volal poľský turista o pomoc pre kamaráta, ktorý sa pošmykol a padal strmým skalným terénom približne 100 metrov," uviedla Hopjaková. K zasahujúcim leteckým záchranárom sa pridala aj Horská záchranná služba. Záchranári boli pomocou palubného navijaka vysadení priamo k zranenému, kde lekár skonštatoval úmrtie, doplnila Hopjaková.

Viac o téme: NehodaAutoPádúmrtieTuristaHorskí záchranáriLeteckí záchranáriPoľskoMalá FatraStudená dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu