Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovský chaos na letisku v Bratislave: Stovky pasažierov bez informácií, chyby mali nastať pri viacerých letoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Až 350 ľudí zažilo mimoriadne stresové chvíle na letisku v hlavnom meste. Ich plánom bol odlet do Írska, no situácia sa poriadne skomplikovala. Chyba mala nastať na strane leteckého dopravcu. Podľa všetkého nešlo o ojedinelú záležitosť a bude sa opakovať.

Pasažieri vôbec netušili, čo sa bude diať. Letecká spoločnosť nereagovala na ich vytrvalé telefonáty ani e-mailové správy. Na prípad upozornila televízia JOJ. Jeden z cestujúcich uviedol, že už v skorých ranných hodinách nemal nikto vygenerovanú letenku. Ďalšia dodala, že vládol chaos. Nastali aj problémy s batožinou, raz ju dávali do lietadla, potom zase von.

Letisko v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
Letisko v Bratislave  (Zdroj: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s. (BTS))

Ak sa už niekto dopracoval k palubnému lístku, chýbalo označenie sedadiel. To spôsobilo problémy najmä pre rodiny s deťmi. "Napríklad deti mali sedadlá a rodičia nie, čiže nikto nevedel, čo majú robiť," opísal jeden z cestujúcich pre televíziu. Pasažierom však chýbali najmä informácie. Nevedeli sa dopátrať k vysvetleniu, čo sa deje a čo konkrétne sa podpísalo pod stresové chvíle. 

Kapacita nepostačovala

Hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková neskôr objasnila, že na strane leteckého dopravcu došlo počas odletu z Bratislavy do Dublinu k vyššiemu počtu rezervácií, než je kapacita lietadla. Letecká spoločnosť teda zabezpečila náhradné lietadlo. Samotná spoločnosť na otázky televízie nereagovala.

Prečítajte si aj: KORONAVÍRUS a cestovanie: Letisko v Bratislave vybavilo v júli len 5 % obvyklého počtu cestujúcich

Nemalo ísť pri tom o prvý problém a všetko nasvedčuje tomu, že nepôjde ani o posledný. Podľa televízie sa situácia môže zopakovať, najbližšie už pri odelete 5. septembra, či pri ďalších letoch do Írska. Hovorkyňa totiž uviedla, že majú informácie od leteckej spoločnosti, že takáto chyba nastala pri viacerých letoch.

Viac o téme: ProblémyLetÍrsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu