Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PREDPOVEĎ na prvý septembrový týždeň: Nastupujú oblaky a dážď, a to aj počas sviatočného utorka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Letné mesiace nám dajú s príchodom nového týždňa definitívne zbohom a je čas sa pozrieť na to, aké počasie si na nás nachystal september v roku 2020. V tomto týždni sa Slováci dočkajú aj voľného dňa v podobe Dňa Ústavy SR, no pokazí nám ho zrejme dážď a nižšie teploty.

Pondelok

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa studený front spojený s tlakovou nížou nad našimi severnými susedmi z Poľska prejde cez našu oblasť až nad východné Karpaty a Maďarsko. Za ním sa do strednej Európy od západu prechodne rozšíri nevýrazný výbežok vyššieho tlaku. Bude prevažne polooblačno, popoludní pribudne oblačnosť. Najvyššia denná teplota 24 až 30 stupňov Celzia, na krajnom západe.

Utorok

Na zvlnenom studenom fronte sa nad našou oblasťou prehĺbi tlaková níž, ktorá sa bude pomaly presúvať na sever. Najvyššia denná teplota 18 až 23 stupňov Celzia, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a pod Tatrami okolo 16 stupňov. Počas Dňa Ústavy bude na našom území oblačno až zamračené, k večeru ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Na väčšine územia bude dážď alebo prehánky.

Streda

Takmer žiadna náprava situácie sa nebude konať ani v strede týždňa. V chladnom vzduchu sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia udržiavať nad Českom stred tlakovej níže. Prevažne veľká, len ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Miestami prehánky alebo dážď, na vrcholoch Tatier aj sneženie. Najvyššia denná teplota 17 až 22 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 15 stupňov.

Štvrtok

Oblačnosť nepominie ani vo štvrtok. V prízemnom tlakovom poli zmohutnie nad Alpami tlaková výš. Súčasne sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia udržiavať nad strednou Európou brázda nízkeho tlaku vzduchu. Bude prevažne oblačno, len prechodne aj zmenšená oblačnosť a ojedinele prehánky.
Zrána v údoliach lokálne hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota dosiahne 20 až 25 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami okolo 18 stupňov.

Piatok

Nádej na slnečné počasie sa javí až koncom pracovného týždňa. Od západu bude do našej oblasti zasahovať tlaková výš so stredom nad alpskou oblasťou. Jasno až polooblačno, len miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky. Zrána v údoliach ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 22 až 26 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami okolo 20 stupňov.

Viac o téme: PočasieTýždenná predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu