Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výstraha pred dažďom platí v utorok pre celé Slovensko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí v utorok pre všetky okresy Slovenska. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), pričom v niektorých okresoch východného Slovenska je predpoklad vzostupu vodných hladín. Platí tu teda výstraha pred povodňou z trvalého dažďa.

Miestami môže podľa meteorológov úhrn zrážok dosiahnuť od 30 do 60 milimetrov. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," spresnil SHMÚ, pričom výstrahu vydal do polnoci.

Najlepšie počasie nájdete TU.

Výstraha prvého stupňa pre povodeň z trvalého dažďa platí do 20.00 h pre okresy Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov, Levoča, Sabinov, Spišská Nová Ves, Prešov, Gelnica a v okolí Košíc sa výstraha týka riek Bodva a Hornád.

Výstraha pred dažďom platí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V noci pršalo prakticky na celom území

V noci na utorok pršalo prakticky na celom území SR, pričom zrážkové úhrny dosiahli podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) väčšinou objem od desať do 25 milimetrov. Zrážkové úhrny sú tak pomerne vzácne a rovnomerne rozložené. Najmenej pršalo za posledných 24 hodín podľa meteorológov v oblasti Záhoria, Myjavy, Abova a dolného Zemplína, kde úhrn zrážok dosiahol menej ako desať milimetrov. Zatiaľ len výnimočne spadlo viac ako 30 milimetrov zrážok.

"V utorok ráno sme sa zobudili väčšinou do zamračeného a miestami aj daždivého dňa. V ranných hodinách zrážky prechodne ustali, a to predovšetkým na strednom Slovensku," informoval SHMÚ na sociálnej sieti.

Viac o téme: DážďVýstrahaMeteorológoviaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu