Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smer bude tento rok bojkotovať oslavy SNP: Robí tak kvôli vláde, koaličné strany reagujú!

Smer sa rozhodol nezúčastniť sa na oslavách SNP kvôli súčasnej vláde Zobraziť galériu (4)
Smer sa rozhodol nezúčastniť sa na oslavách SNP kvôli súčasnej vláde (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Pavol Zachar, Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico vyhlásil, že účasť predstaviteľov súčasnej koalície na sobotňajších (29. 8.) oslavách výročia Slovenského národného povstania je hanbou, neúctou a nerešpektovaním pamiatky SNP. Opozičný líder sa preto rozhodol oslavy bojkotovať a nezúčastniť sa na nich po boku koalície. Nás zaujímalo to, čo na to povedia koaličné strany.

"Nikto z nás nemá chuť tam sedieť a pozerať sa na tieto tváre. Je to neúcta a nerešpektovanie pamiatky SNP," povedal Fico s tým, že členom koalície nepôjdu "robiť krovie". Smer-SD zorganizuje podľa jeho slov vlastné oslavy v Kremničke. Poukázal na viaceré kauzy a podozrenia v súvislosti s koalíciou, ako napríklad vyťahovanie peňazí zo štátneho rozpočtu, zmluvy poradcu ministra financií, plagiátorstvo či zmluvy medzi štátnym Tiposom a Fun rádiom šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina).

Kollárovci Ficovu kritiku odpálili jednou vetou

Na slová kritiky sa koaličná Sme rodina veľmi nesústredila a "vybavila" ho jednou vetou. "Je smiešne komentovať politikov typu Robert Fico," odpovedala strana.

Boris Kollár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Toto nie je divadlo, reagujú liberáli

Pri tejto príležitosti sme oslovili aj ďalšiu z koaličných strán, a síce liberálov zo SaS. Za ich klub odpovedala Anna Zemanová, ktorá sa na oslavách SNP plánuje zúčastniť tiež. Tento krok opozície vníma ako prejav emócii. "Rozhodnutie strany Smer-SD je na nich samých. Pripomenutie si udalostí SNP nie je divadlo, ale prejav úcty. Strana SaS tak robila vždy, aj keď sme boli v opozícii," dodala na margo Smeru Zemanová.

Smer bude tento rok
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Osláv výročia SNP sa má v Banskej Bystrici zúčastniť aj prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Igor Matovič.

Ficovi stále leží v žalúdku aj vetovaný zákon

Šéf Smeru-SD sa vyjadril aj k vetovanej novele zákona o elektronickej komunikácii, ktorou by sa mali poslanci Národnej rady (NR) SR opätovne zaoberať na mimoriadnej schôdzi. Podotkol, že či už v zákone pôjde o zber osobných údajov alebo nie, Smer-SD sa so zákonom napokon obráti na Ústavný súd (ÚS) SR.

Smer bude tento rok
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Fico si v súvislosti s novelou zákona o elektronickej komunikácii myslí, že aj premiér Igor Matovič (OĽANO) už rezignoval na túto tému a "dal od toho ruky preč". Dodal, že sa v Smere-SD pozrú na pripomienky prezidentky Zuzany Čaputovej a ak budú dobré, môžu s nimi pracovať. Podotkol však, že tento zákon "je dobrý ako mŕtvemu kabát".

Viac o téme: OslavyNeúčasťReakcieRobert FicoSmer-SDSNP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu