Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Navštevujete detské ihriská? TOTO by mali byť vaše prvé kroky po návrate domov: Úrad varuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Počas súčasnej epidemiologickej situácie na Slovensku v súvislosti s ochorením COVID-19, hlavný hygienik SR vydal viaceré opatrenia, ktoré upravujú využívanie služieb s cieľom zabrániť alebo aspoň minimalizovať cesty a spôsoby šírenia sa ochorenia. Platí to aj pri detských ihriskách. V piatok o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

"Dnes s aktuálnou epidemiologickou situáciou s COVID-19 je možné využívať ihriská občianskej vybavenosti nachádzajúce sa v exteriéroch obcí alebo mestských častí. Istý čas je zrušená povinnosť zo strany prevádzkovateľa ihriska zabezpečiť obmedzený počet súčasne sa hrajúcich detí, u detí povinnosť nosenia rúšok a zo strany rodičov povinnosť zabezpečiť, aby sa deti fyzicky minimálne kontaktovali. Rodičom alebo osobám, ktoré sprevádzajú deti na ihrisku, však odporúčame mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk, ktorý najmenší použijú najmä pri opúšťaní ihriska a pred konzumáciou stravy," upozornila Katarína Slotová, vedúca odboru hygieny banskobystrického RÚVZ.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako dodala, deťom je potrebné stále zdôrazňovať význam dôkladného umývania si rúk, a nielen pred konzumáciou stravy. Po návrate domov by vždy prvá cesta mala viesť do kúpeľne k umývadlu s mydlom a tečúcou vodou.

Viac o téme: KúpeľňaDetiIhriskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu