Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

12-ročný chlapec sa zranil pri páde z kolotoča: Horskí záchranári zase ratovali malé dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

ŽIAR - Poranenie hlavy, nohy a ruky utrpel v nedeľu popoludní po páde z kolotoča pri salaši Žiar v ústí Žiarskej doliny 12-ročný chlapec. Na Dedovke si zas ruku po páde z trampolíny poranilo šesťročné dievčatko. Deťom pomáhali horskí záchranári.

Chlapcovi horskí záchranári zo Západných Tatier poskytli prvú pomoc a ošetrenie, do nemocnice v Liptovskom Mikuláši ho transportovali príslušníci bezpečnostno-operatívnej jednotky. Dievčatku pomáhali horskí záchranári z Malej Fatry - Kysúc, ktorí ho vyšetrili a poskytli mu prvú pomoc. Pomocou terénneho vozidla ho následne spolu s rodinnými príslušníkmi transportovali na parkovisko, odkiaľ pokračovali na odporúčanú návštevu zdravotníckeho zariadenia na vlastnú žiadosť samostatne.

Horskí záchranári zo Západných Tatier v nedeľu pomáhali i 24-ročnému mužovi. Ten počas túry hrebeňom Otrhancov zišiel z turistického chodníka, v ťažko schodnom teréne sa vyčerpal a utrpel menšie odreniny. Zablúdeného turistu nakoniec z jedného zo žľabov nad pásmom kosodreviny evakuovali i za pomoci leteckých záchranárov.

Prvú pomoc Horská záchranná služba (HZS) poskytla i 47-ročnej žene v Kôprovej doline, ktorá si pádom z bicykla spôsobila úraz hlavy. Žena s odporúčaním návštevy zdravotníckeho zariadenia potom po pomoci pokračovala samostatne.

Úraz predkolenia zase utrpela v Malej Fatre v Dolných Dierach počas túry 45-ročná turistka. Záchranári jej poskytli prvú pomoc, končatinu zafixovali, proti bolesti jej podali anestetikum a pomocou vozíka ju transportovali k terénnemu vozidlu, ktorým ju dopravili k hotelu. Tam ju odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice. O prípadoch informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Viac o téme: PomocDetiZáchranáriKolotočSalašTrampolínaHorskí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu