Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNE smutná správa: Manželka štátneho tajomníka Dolinaya Zuzka (†34) zomrela

Po tragickej nehode štátneho tajomníka Vladimíra Dolinaya zomrela aj jeho manželka Zuzana. Zobraziť galériu (8)
Po tragickej nehode štátneho tajomníka Vladimíra Dolinaya zomrela aj jeho manželka Zuzana. (Zdroj: Facebook/HaZZ, culture.gov.sk, Facebook/Z.D.)

BRATISLAVA/NOVÉ ZÁMKY - Najhoršie scenáre sa naplnili. Po štátnom tajomníkovi Vladimírovi Dolinayovi (†38) odišla z tohto sveta aj jeho manželka Zuzana. Tá bola po hrozivej nehode medzi Komárnom a Ižou v bezvedomí transportovaná do novozámockej nemocnice, kde bola vo vážnom stave.

Podľa našich informácií bola Zuzana v nemocnici v mimoriadne vážnom, vegetatívnom stave mozgovej smrti. Dnes sa potvrdili najhoršie predpovede. Manželka štátneho tajomníka, bohužiaľ, zomrela. Smutnú situáciu umocňuje fakt, že tragickú nehodu tak prežil len ich dvaapolročný syn, z ktorého sa stala sirota. O Zuzaninej smrti informovala na sociálnej sieti starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová a aj riaditeľ odboru komunikácie a propagácie v Bratislavskom samosprávnom kraji Michal Feik.

MIMORIADNE smutná správa: Manželka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Aufrichtová)

MIMORIADNE smutná správa: Manželka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Michal Feik)

O stanovisko sme požiadali aj nemocnicu v Nových Zámkoch, kde mala byť manželka štátneho tajomníka hospitalizovaná. Podľa novozámockej nemocnice mala byť pacientka prevezená do Univerzitnej nemocnice v Bratislave, kde pravdepodobne aj skonala. "Pacientka nepodľahla svojim zraneniam v našom zdravotnom zariadení. Včera 30.7.2020 bola transportovaná do nemocnice v Bratislave," odpovedal nám hovorca Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch Ján Baček.

Dolinayova manželka Zuzana nehodu neprežila
Zobraziť galériu (8)
Dolinayova manželka Zuzana nehodu neprežila  (Zdroj: Facebook/Z. D.)

Osudná sobota

Vladimír Dolinay zahynul v sobotu pri dopravnej nehode pri Komárne. K nehode malo prísť na ceste k obci Iža, kde došlo k stretu vozidla štátneho tajomníka a oprotiidúcemu vozidlu, ktoré sa vyhýbalo ďalšiemu autu na krajnici. Ľútosť nad jeho úmrtím vyjadrila prezidentka SR Zuzana Čaputová, predseda Národnej rady SR Boris Kollár, premiér Igor Matovič a viacero ďalších osobností z politického, spoločenského i kultúrneho života. Medzi nimi aj predstavitelia mesta Bratislava, bratislavských mestských častí či Bratislavského samosprávneho kraja.

MIMORIADNE smutná správa: Manželka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Do funkcie štátneho tajomníka ministerstva kultúry vymenovala Dolinaya vláda 1. júla. Dolinay bol známy najmä z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom bratislavskej mestskej časti Petržalka, mesta Bratislava i Bratislavského samosprávneho kraja. Venoval sa tiež oblasti kultúry, menšín a krajanských komunít. Jeho pohreb sa uskutoční v pondelok.

Dopravná nehoda v Komárne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru )

Politici reagujú

Na svoju priateľku Zuzanu so žiaľom na sociálnej sieti spomína poslankyňa Za ľudí Jana Žitňanská. "Tvoje Carpe diem nám bude hrozne chýbať. Máme ťa radi," píše Žitňanská v statuse.

Nebohá manželka štátneho tajomníka Zuzana sedí na fotografii po pravej strane
Zobraziť galériu (8)
Nebohá manželka štátneho tajomníka Zuzana sedí na fotografii po pravej strane  (Zdroj: Facebook/Jana Žitňanská)

Na dnešnú tragickú správu reagoval aj predseda parlamentu Boris Kollár zo Sme rodina. "Je to zdrvujúca správa pre celú rodinu, ale aj pre všetkých priateľov, blízkych a spolupracovníkov. Je mi to veľmi ľúto," píše šéf parlamentu v statuse.

MIMORIADNE smutná správa: Manželka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Viac o téme: ManželkaZuzanaVladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu