Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Utajené analýzy za státisíce! Kollárov človek zarobil na štátnych železniciach

Igor Matovič a Štefan Holý.
Igor Matovič a Štefan Holý. (Zdroj: Úrad Vlády SR)

BRATISLAVA - Analýzy, ktoré robila firma podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého Noesis Strategies pre štátne železnice, sú dodnes utajené. A to aj napriek tomu, že premiér Igor Matovič aj šéf parlamentu Boris Kollár vyhlasovali, že so zverejnením nemajú žiadny problém.

Firma Štefana Holého urobila analýzy pre štátne železnica za viac ako 300-tisíc eur. Spolupracovala na nich aj so spoločnosťou Empiria tax, ktorá zase patrí Jurajovi Poórovi.

Najnovší PRIESKUM: OĽaNO po kauzách s diplomovkou kleslo, jedna strana však poriadne prekvapila

Firma získala zákazky ešte za vlády Petra Pellegriniho. Neskôr premiér Igor Matovič aj Holého stranícky šéf a predseda parlamentu Boris Kollár v médiach vyhlasovali, že z ich zverejnením nemajú žiadny problém. Doteraz však ostali utajené. Informoval o tom portál Aktuality.sk

Redakcia si ich vyžiadala od štátnych železníc. „Na základe výzvy ŽSR spoločnosť Noesis Strategies písomne dňa 20. júla vyhlásila, že ako osoba oprávnená podľa osobitného predpisu (autorský zákon) nesúhlasí so sprístupnením diela,“ odpísali im. 

Podľa portálu však železnice nerešpektujú právoplatné verdikty súdov. Tie v minulosti odmietli zatajovanie auditu v Trenčíne, kde sa rovnako odvolali na ochranu autorských práv. Holý na otázky neodpovedal.

Viac o téme: Igor MatovičAnalýzyŠtefan Holý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu