Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úrady varujú pred falošným olivovým olejom: FOTO Pozor, možno ho máte v kuchyni

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, ŠVPS SR,)

BRATISLAVA – Na európskom trhu sa môže vyskytovať falošný olivový olej z Talianska. Pochádza z nejestvujúceho závodu a odhalili v ňom semená zafarbené chlorofylom. Ak máte výrobok doma, nahláste ho kontrolórom.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR apeluje na Slovákov, aby oznámili výskyt panenského olivového oleja značky Oleificio Sarni pôvodom z Talianska.

Obľúbené ovocie Slovákov bolo plné pesticídov! Inšpekcia má aj ďalšiu zlú správu

Úrad totiž prijal oznámenie od talianskeho kontrolného úradu pre potraviny, ktorý upozorňuje na potenciálny možný výskyt falšovaného oleja "Olio di oliva extra vergine" značky Oleificio Sarni.

Oznámenie o zistení nevyhovujúceho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ŠVPS SR)

Výrobok pochádzajúci z Talianska má dátum spotreby 31. decembra 2023 a šaržu 21830. „V uvedenom oleji talianske autority odhalili laboratórnou analýzou prítomnosť oleja zo semien zafarbeného chlorofylom,“ zdôvodnila ŠVPS SR.

Oznámenie o zistení nevyhovujúceho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ŠVPS SR)

„Výrobok na etikete uvádza neexistujúci výrobný závod "Oleificio Sarni", SS 16 km, 208 Corato (BA), Taliansko,“ doplnila a zároveň prosí spotrebiteľov, ktorí sa stretli s týmto výrobkom na slovenskom trhu, aby jeho výskyt oznámili na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR.

Viac o téme: KontrolaPotravinyOlejŠVPS SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu