Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V utorok sa na Slovensko dostavia tropické teploty: Horúco má byť na viacerých miestach

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V utorok (28. 7.) hrozia na viacerých miestach Slovenska horúčavy. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Počasie podľa lokality nájdete na Predpovede.sk

Výstraha prvého stupňa platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský a Trnavský kraj. Tiež väčšinu Nitrianskeho kraja a okresy Krupina a Veľký Krtíš v Banskobystrickom kraji. Predpokladané teploty sú podľa meteorológov v danom ročnom období a oblasti bežné, avšak predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Počas utorka má cez strednú Európu od západu postupovať ďalší studený front spojený s tlakovou nížou nad južnou Škandináviou. "Pred ním od juhozápadu vyvrcholí prílev teplého vzduchu, pričom najmä na juhozápade územia teplota vzduchu vystúpi až na 33 – 34 stupňov Celzia," uviedol SHMÚ na sociálnej sieti.

 V utorok (28.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Maximum teploty vzduchu (35,3 stupňa Celzia) bolo v tomto lete zatiaľ namerané v Senici 10. júla. "Je vysoko pravdepodobné, že zažijeme doposiaľ druhé najteplejšie obdobie v tomto roku. Je však určitá pravdepodobnosť, že táto hodnota bude dosiahnutá aj v tejto situácii. Oteplenie však bude len prechodné a už v noci z utorka na stredu postúpi do našej oblasti spomínaný studený front, ktorý prinesie veľa zrážok a treba počítať aj s intenzívnymi búrkami," doplnili meteorológovia.

Viac o téme: HorúčavyNebezpečenstvoVýstrahaTeplotySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu