Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strana Hlas eviduje do 20 podnetov na prednostov OÚ: Po preverení ich zverejní

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Richard Raši
Nezaradený poslanec Národnej rady SR Richard Raši (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Novovznikajúca strana Hlas eviduje približne do 20 podnetov na prednostov okresných úradov (OÚ) a overuje ich. Následne sa ich chystá zverejniť. Uviedol to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši, ktorý pôsobí v novovznikajúcej strane. Vyzval ľudí, aby im naďalej posielali podnety.

"Dostali sme približne do 20 podnetov, ktoré momentálne preverujeme. Niektoré vyzerajú byť celkom vážne," priblížil. Ako príklad uviedol podnet, v ktorom občan upozorňuje na to, že si jeden z prednostov postavil nehnuteľnosť na cudzom pozemku. "Keď podnety preveríme, budeme ich medializovať," uviedol s tým, že tak urobia zrejme v druhej polovici leta. Dodal, že verejnosť môže ďalej posielať pripomienky na prednostovia@strana-hlas.sk.

Opozícia dlhodobo kritizuje výber prednostov okresných úradov (OÚ) zo strany vládneho hnutia OĽaNO. Hovorí o netransparentnosti a porušovaní predvolebných sľubov. Raši už dávnejšie namietal, že hoci ľudia posielali hnutiu OĽaNO podnety v tejto súvislosti, neboli zverejnené. Preto vyzval občanov, aby pripomienky poslali aj im.

Viac o téme: ZverejneniePodnetyPrednostoviaRichard RašiHlas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu