Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odbor rovnosti žien a mužov bude mať novú šéfku: Stane sa ňou Zuzana Brixová

(Zdroj: Facebook/Oľga Pietruchová, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Novou šéfkou odboru rovnosti žien a mužov a rovnosti príležitostí na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR sa stane Zuzana Brixová, ktorá pôsobila v Konferencii biskupov Slovenska. Do funkcie nastúpi 1. augusta. Na poste vystrieda Oľgu Pietruchovú.

"Zuzana Brixová je úspešnou uchádzačkou výberového konania na pozíciu riaditeľa/riaditeľky odboru rovnosti žien a mužov a rovnosti príležitostí, ktoré sa uskutočnilo 17. júla 2020. Nastúpiť by mala k 1. augustu 2020," priblížila Husárová. Pietruchová podľa hovorkyne odišla z ministerstva dohodou o skončení štátnozamestnaneckého pomeru na vlastnú žiadosť. "Štátnozamestnanecký pomer ukončila k 31. máju 2020," spresnila.

Odbor rovnosti žien a mužov a rovnosti príležitostí spadá pod sekciu rodinnej politiky MPSVR, ktorú vedie dočasne poverená generálna riaditeľka Anna Verešová. Pôvodne bol odbor podriadený priamo ministrovi práce. Odbor tvorí a realizuje štátne politiky v oblasti rovnosti žien a mužov a rovnosti príležitostí.

Prioritne sa zaoberá prevenciou a riešením domáceho násilia a násilných činov namiereným proti ženám, nerovnakým odmeňovaním žien a mužov na rovnakých pozíciách za rovnakú prácu, zosúladením rodinných a pracovných povinností, nízkymi dôchodkami žien, rovnosťou príležitostí a odstránením diskriminácie na celoštátnej a rezortnej úrovni.

Viac o téme: Oľga PietruchováOdbor rovnosti žien a mužovZuzana Brixová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu