Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ministerka kultúry len ťažko hľadá slová: S Dolinayom (†38) mali veľa plánov, ostali len oči pre plač

Ministerka kultúry Natália Milanová je zo smrti jej štátneho tajomníka zronená a nevie nájsť slová. Zobraziť galériu (3)
Ministerka kultúry Natália Milanová je zo smrti jej štátneho tajomníka zronená a nevie nájsť slová. (Zdroj: Facebook/Natália Milanová - ministerka kultúry, Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Najťažšie zo všetkých politických predstaviteľov nesie stratu štátneho tajomníka Vladimíra Dolinaya ministerka kultúry Natália Milanová z OĽaNO. Tá počas včerajška z pochopiteľných dôvodov nenapísala žiaden odkaz. Odhodlala sa k tomu až dnes. S Dolinayom bola totiž v kontakte dávno pred jej vymenovaním za ministerku a o to je táto strata tragickejšia.

Natália Milanová sa k napísaniu pomerne rozsiahleho odkazu odhodlala až dnes poobede. "Stále hľadám slová a neviem tomu uveriť," začína jej dlhší status. S Dolinayom si spája dokonca aj zoznámenie s vlastným manželom. "Keď som sa pred štyrmi rokmi čerstvo zamilovala do svojho muža, posielala som mu zaľúbený pozdrav z klubu Kalab. Vtedy som nevedela, kto Kalab založil - Vlado Dolinay," priznala so žiaľom ministerka.

Ministerka kultúry len ťažko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Natália Milanová - ministerka kultúry)

Spoločné záujmy

Milanová sa tiež o Dolinayovi vyjadruje pozitívne aj kariérnom duchu. V minulosti jej totiž pomohol aj ako komunálny poslanec. "O niečo neskôr prečítal bez zaváhania jeden z poslancov na zastupiteľstve BSK moju výzvu na záchranu grantov na kultúru - Vlado Dolinay," konštatuje smutná ministerka.

"Potom mi ho odporučili ako druhého štátneho tajomníka. Veľmi som sa potešila. Vedela som, že bude skvelo dopĺňať náš tím. Mali sme veľa spoločných plánov, no ostali nám len oči pre plač. Doslova," uzavrela ministerka Natália Milanová.

Ministerka kultúry len ťažko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Natália Milanová - ministerka kultúry)

Viac o téme: NehodaMinisterstvo kultúryNatália MilanováVladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu