Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ODHALENIE Chystá sa obrovská reforma polície: Padli prvé mená, kto ju bude riadiť

Lučanský Zobraziť galériu (5)
Lučanský (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra je na nohách! V jeho útrobách sa totiž dejú skutočne veľké veci. Podľa našich informácií sa už potichu, ale isto schyľuje k obrovskej reforme policajného zboru.

Z kuloárov ministerstva vnútra k nám presiakli informácie o tom, že len pred pár dňami vznikol na ministerstve vnútra približne dvadsaťčlenný tím, ktorý má pripraviť najväčšiu reformu polície. Na jeho čele stojí podľa našich informácií bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak, ktorý má byť hlavným tvorcom celej  reformy.

Prehovoril o podivných praktikách v polícii: Teraz chodí na výsluchy, trestné oznámenie od Gašpara

Podľa našich zistení po boku Jaroslava Spišiaka sedí prvá viceprezidentka policajného zboru s hodnosťou generál Jana Maškarová, ktorá má na reforme odborne participovať. Ďalším členom tímu je plukovník Branislav Diďák, ktorý je v súčasnosti známy ako aktivista v oblasti komplexnej reformy Policajného zboru SR. Ten v roku 2017 zo zboru odišiel na vlastnú žiadosť. V polícii pracoval  na prezídiu policajného zboru na pozícii riaditeľa kynológie a hipológie. 

Jaroslav Spišiak
Zobraziť galériu (5)
Jaroslav Spišiak  (Zdroj: SITA)

Jana Maškarová
Zobraziť galériu (5)
Jana Maškarová  (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Upozorňoval na zvláštne praktiky

Diďák po svojom odchode z polície upozornil na zvláštne praktiky a ľudí, ktorí majú mať podchytených svojich policajtov. Preto čelil trestnému oznámeniu zo strany bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Podľa našich informácií sa už v dôsledku chystanej reformy pripravuje na návrat do radov polície viacero bývalých funkcionárov. Predmetom reformy má byť hlavne stransparentnenie kariérneho rastu podľa výsledkov práce a odbornosti, zmena štruktúry policajného zboru a iné. 

Branislav Diďák
Zobraziť galériu (5)
Branislav Diďák  (Zdroj: Maarty)

Jaroslav Spišiak už v minulosti uviedol do praxe hodnotiaci systém, ktorý sa má využívať na prijatie personálnych opatrení na základe výsledkov práce policajta. Čo presne by však mala priniesť pripravovaná obrovská reforma polície, zrejme predstaví samotný Jaroslav Spišiak už v najbližších dňoch. 

Viac o téme: ReformaPolícia Jaroslav SpišiakTibor GašparJaroslav Diďák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu