Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajný príslušník Vojenského spravodajstva Kyselica: Minister obrany Naď mu dôveruje

Minister obrany SR Jaroslav Naď
Minister obrany SR Jaroslav Naď (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) vyjadril dôveru štátnemu tajomníkovi Ministerstva vnútra (MV) SR Lukášovi Kyselicovi. Reagoval tak na informácie Denníka N o Kyselicovom pôsobení vo Vojenskom spravodajstve. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Dôvod nedôverovať Kyselicovi momentálne nevidí ani minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), priblížila hovorkyňa MV SR Barbara Túrosová.

"Minister obrany SR Jaroslav Naď na základe informácií, ktorými ako minister obrany nateraz disponuje, môže s pokojným svedomím povedať, že Lukášovi Kyselicovi dôveruje," uviedla hovorkyňa. „Minister vnútra Roman Mikulec z titulu svojej funkcie nemá oprávnenie vedieť, kto bol, či je príslušníkom Vojenského spravodajstva. Na základe informácií, ktorými pán minister disponuje, nemá momentálne dôvod nedôverovať štátnemu tajomníkovi Lukášovi Kyselicovi," komentovala Túrosová.

Štátny tajomník MV SR a bývalý šéf tímu Gorila Kyselica podľa medializovaných informácií kandidoval do parlamentu ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva. Nemali o tom vedieť ani členovia hnutia OĽaNO, za ktoré sa uchádzal o mandát. V tajnej službe MO SR mal pôsobiť od októbra 2019 do 19. marca 2020.

Viac o téme: VyjadrenieDôveraJaroslav NaďLukáš KyselicaVojenské spravodajstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu