Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

U sestričky v nemocnici potvrdili KORONAVÍRUS: Nemocnica však funguje v normálnom režime

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Anupam Nath)

RIMAVSKÁ SOBOTA – U jednej zo sestier fyziatricko-rehabilitačného oddelenia (FRO) nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota testy preukázali ochorenie COVID-19. Zdravotnícke zariadenie však napriek tomu funguje štandardne.

Potvrdila to komunikačná špecialistka siete Jana Fedáková. „Ochorenie COVID-19 bolo potvrdené len u jednej zamestnankyne FRO oddelenia, ktorá je aktuálne v domácej izolácii. Pretestovali sme preto 26 zamestnancov, všetci mali negatívne výsledky testov. V stredu (8. 7.) bol realizovaný ešte opakovaný odber u časti personálu, nik však nemá príznaky ochorenia,“ konkretizovala Fedáková.


KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo až 53 nových prípadov! Okamžitá reakcia Matoviča


Vyše 50 prípadov, ale všetko je pod kontrolou

Situácia so šírením nového koronavírusu na Slovensku je pod kontrolou. Uviedlo to na sociálnej sieti ministerstvo zdravotníctva po tom, čo v krajine v stredu pribudlo 53 nových prípadov. Regionálne úrady verejného zdravotníctva majú podľa ministerstva podchytené ohniská a nastavené sú protiepidemické opatrenia. Situáciu však priebežne rezort monitoruje a bude aktuálne informovať.

U sestričky v nemocnici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

„Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Prešov (12), Čadca (9), Bratislava (9), Košice (5), Trebišov (3), Sabinov (2), Košice – okolie (2), Piešťany (2), Nové Mesto nad Váhom (1), Gelnica (1), Spišská Nová Ves (1), Martin (1), Šaľa (1), Dunajská Streda (1), Malacky (1), Senec (1), Nové Zámky (1). Je medzi nimi 31 mužov a 22 žien. Sú vo veku od jedného do 89 rokov,“ spresnilo ministerstvo.

Sprísnia sa opatrenia?

Predseda vlády SR Igor Matovič ešte pred zverejnením stredajších štatistík informoval o počte nových prípadov na sociálnej sieti s tým, že je to "príliš veľa na to, aby sme sa naďalej mohli spoliehať len na zodpovednosť ľudí". Na Slovensku pribudlo v stredu 53 nových pozitívne testovaných prípadov ochorenia COVID-19, urobilo sa 2284 testov.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Laboratóriá doteraz realizovali celkovo 223.778 testov. Hospitalizovaných je desať pacientov, u siedmich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS sú traja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii jeden. Z ochorenia sa už vyliečilo 1477 ľudí, z nich 201 bolo hospitalizovaných a 1276 sa vyliečilo v domácej izolácii. Od prepuknutia ochorenia bolo na Slovensku 1851 pozitívne testovaných osôb. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus zostáva 28. 

Viac o téme: Test NemocnicaSestraPotvrdenieKoronavírusRimavská SobotaCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu