Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodinkárstvo na vnútre: Novou hovorkyňou ministra je partnerka šéfa rezortu obrany

Na ministerstve vnútra má zakotviť nová hovorkyňa Barbara Túrosová, ktorá je partnerkou iného ministra, Jaroslava Naďa. Zobraziť galériu (3)
Na ministerstve vnútra má zakotviť nová hovorkyňa Barbara Túrosová, ktorá je partnerkou iného ministra, Jaroslava Naďa. (Zdroj: Facebook/Barbara Turosova)

BRATISLAVA - To, čo u niektorých vlád bolo predmetom početnej kritiky sa očividne začína prejavovať aj v novej vláde, ktorá paradoxne ešte funguje len necelý mesiac. Kabinet ministra vnútra Romana Mikulca totiž podľa najnovších informácií obohatí partnerka Jaroslava Naďa Barbara Túrosová. Ide teda o niečo, čo strana OĽaNO, kým bola v opozícii, dlhodobo kritizovala.

Bývalá novinárka Túrosová sa totiž stane novou hovorkyňou. Ministerstvo to potvrdzuje v stanovisku, ktoré médiám zaslal tlačový odbor rezortu. "Minister vnútra SR Roman Mikulec má od dnes 9. apríla 2020 novú posilu v komunikačnom tíme. Ministrovou hovorkyňou a poradkyňou v oblasti komunikácie sa stala Barbara Túrosová, ktorá ma za sebou dlhoročnú profesionálnu novinársku minulosť," píše sa v stanovisku rezortu vnútra, ktoré má pod kontrolou OĽaNO, rovnako ako má pod kontrolou aj ministerstvo obrany, ktorému šéfuje Jaroslav Naď.

Dlhoročná partnerka ministra obrany

Túrosová je podľa všeobecných informácií už dlhoročnou partnerkou spomínaného ministra obrany Jaroslava Naďa. Tá sa pre TV Markíza vyjadrila, že tento krok nevníma ako rodinkársky.  "V prvom rade by som chcela zdôrazniť, že som dlhoročnou novinárkou - pracovala som v TA3," uviedla Túrosová a dodala, že si nemyslí, že nová práca je predzvesťou rodinkárstva. "Verím, že výsledky mojej práce ich po čase presvedčia o opaku," dodala nová hovorkyňa rezortu vnútra.

Párik je spolu už niekoľko rokov a majú spolu aj dieťa
Zobraziť galériu (3)
Párik je spolu už niekoľko rokov a majú spolu aj dieťa  (Zdroj: Facebook/Barbara Turosova)

V tejto pozícii chce pôsobiť aj napriek tomu, že je v úzkom vzťahu s ministrom obrany Naďom a údajne je v tomto smere informovaný aj samotný premiér Igor Matovič. S otázkou, či tento krok na rezorte ministerstva vnútra nevnímajú ako rodinkárstvo sme oslovili obidva rezorty aj hnutie OĽaNO.

Nekorešpondujúce stanoviská

Hoci v odkaze ministerstva vnútra sa presne uvádza, že Túrosová sa stane hovorkyňou a poradkyňou Romana Mikulca, na obrane o funkcii hovorkyňe netušia. "Môžeme potvrdiť, že vyštudovaná novinárka a bývalá tvár televízie TA3, pani Barbara Túrosová, je partnerkou ministra obrany Jaroslava Naďa. Podľa našich informácií pani Túrosová nie je hovorkyňou ministra vnútra, ale jeho poradkyňou. Nevidíme dôvod, aby sme sa k uvedenej téme ďalej vyjadrovali, je to interná záležitosť Ministerstva vnútra SR a obsadenie poradcov je plne v kompetencii ministra vnútra Romana Mikulca," poskytla stanovisko hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister vnútra Roman Mikulec
Zobraziť galériu (3)
Minister vnútra Roman Mikulec  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Verejnosť bola pritom nedávno svedkom podobných krokov aj v prezidentskom paláci, kde bola počas istého času zamestnaná partnerka Michala Trubana z Progresívneho Slovenska Adela Zábražná. Tá však brány paláca opustila v januári 2020.

Viac o téme: Jaroslav NaďRoman MikulecBarbara Túrosová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu